ALAKOULUILLE

Tervetuloa kirjastoon! Valitse tästä luokka-aste, ja tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu:

1. luokkien kirjastotarjonta

2. luokkien kirjastotarjonta

3.-4. luokkien kirjastotarjonta

5.-6. luokkien kirjastotarjonta

 

Virtuaaliset KULPS!-kirjailijatapahtumat

Espoon 2.-6. -luokkalaisilla on nyt mahdollisuus tavata oikea kirjailija. Lukukeskus järjestää virtuaalivierailun tekniikan ja sen testausmahdollisuuden.  

Ilmoittautuminen aukeaa ensin 4. luokille ja myöhemmin 2.-6. luokille. Kirjailijavierailun voi varata pelkästään omalle luokalle tai kaikille rinnakkaisluokille yhteiseksi.  

Voitte ilmoittautua vierailulle, vaikka olisitte osallistumassa muuhun Kirjastopolun palveluun.   

Lisätietoja: petra.rukkinen@espoo.fi  

Ilmoittautuminen

Ruotsinkieliset KULPS-kirjailijatapahtumat: sara.nordlund-laurent@espoo.fi 
Yläkoulujen KULPS-kirjailijatapahtumat: aila.kaunisvaara@espoo.fi 
Pienryhmien KULPS-kirjailijatapahtumat: raisa.alameri@espoo.fi  

 

Alakoululaisten kirjavinkkistriimit 

Syksyn aikana järjestetään keskiviikkoisin valikoima erilaisia isompia etätapahtumia, joihin luokat voivat osallistua vapaasti. Tarkempi ohjelma sekä päivämäärät näkyvät alta. Valitse luokallesi sopiva sisältö ja ilmoittaudu. Tapahtumat kestävät n. 45 min, ellei toisin ole mainittu. Saat vahvistusviestin yhteydessä liittymislinkin tapahtumaan. Linkin voi jakaa kotikoulussa opiskeleville oppilaille.

Pääasiassa tapahtumat ovat koululuokille tarkoitettuja suljettuja tapahtumia. Jos kyseessä on avoin yleisötapahtuma, siitä mainitaan erikseen. Osallistumiseen tarvitset luokkaan toimivan ruudun ja kaiuttimet 

Ilmoita luokkasi mukaan tästä: (linkki tulossa)
 

1.-2. lk: Kirjallisuuden ravintoympyrä ke 10.11. klo 10.15
Kirjallisuuden ravintoympyrässä tutustutaan eri kirjallisuuden lajeihin eli genreihin: jännitys, fantasia, realismi, runous, tietokirjat ja sarjakuvat. Timo, Johanna ja Toni innostavat kiinnostumaan kielestä ja kirjallisuudesta, sekä havainnoimaan ja tulemaan tietoiseksi omista lukutottumuksistaan.

1.-2. lk: Joululomalle lukemista ke 8.12. klo 10.15
Kuvaus tulossa

3.-4. lk: Kumi-Tarzan -vinkkaus ke 1.9. klo 10.15
Kristan ja Tonin Kunnari-lukudiplomivinkkauksessa tutustutaan 3.–4.-luokkalaisille suunnattuun kirjallisuuteen. Tarjolla värikäs kattaus klassikoista uutuuksiin.

3.-4. lk: Karmiva kauhukirjavinkkaus ke 27.10. klo 10.15 Virittäydy Halloween-tunnelmaan kauhutarinoiden avulla! Vuoden pimein aika on marraskuussa ja silloin, jos koskaan, kannattaa käpertyä kirjan kanssa sohvan nurkkaan. Vinkkaamme pelottavimmat kummitus- ja hirviökirjat kautta aikojen! Lue jos uskallat!

3.-4. lk: Kaksikielinen sisältö ke 16.11. klo 10,15
Kuvaus tulossa

3.-4. lk: Joulukirjavinkkaus ke 15.12. klo 10.15
Toni, Petra ja Anna johdattavat 3.–4.-luokkalaiset joulun viettoon kannustaen lukemaan, keskittymään ja rauhoittumaan omien joulukirjasuosikkiensa parissa. Hyvää ja rauhallista joulua!

5.-6. lk: Matilda-lukudiplomivinkkaus Ke 15.9. klo 10.15-11
Parhaat vinkit Kunnari-lukudiplomin 5.-6.-luokkalaisten kirjoista. Kirjavinkkareina Marjukka Peltonen, Jenna Nokkala ja Heliminna Hakala.

5.-6. lk: Aikamatka Ke 13.10. klo 10-11.
Aikamatka sopii täydellisesti 5.-6. luokkien historian opetussuunnitelmaan. Astu aikakoneen kyytiin ja lähde seikkailulle historiaan kaunokirjallisuuden, musiikin, kuvien ja äänien siivittämänä. Kesto 60 min. Kirjavinkkareina Pirkko Ilmanen, Marjukka Peltonen ja Jenna Nokkala.

5.-6. lk: Lukemista joululomalle Ke 24.11. klo 10.15-11
Joulun ajan taikaa, uutuus- ja lahjakirjavinkkejä 5.-6.-luokkalaisille. Kirjavinkkareina Marjukka Peltonen, Pirkko Ilmanen, Jenna Nokkala ja Heliminna Hakala.

 

Kohdennettuja palveluja pienluokille

Lukukoiratoiminta on koiran avulla tapahtuvaa lukemisen tukemista. Se voi olla pienluokan kaikkien oppilaiden kanssa yhdessä tehtyä kirjan maailmaan uppoutumista tai yksittäisiä lukuhetkiä esim. parilukemisena. Lukukoiralle ei koskaan ole pakko lukea! Vierailun kesto on oppitunnin verran ja se voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. Lukukoiravierailuja toteutetaan myös kirjastoautossa.
Tiedustelut: raisa.alameri@espoo.fi

Virtuaalisia Kulps!-kirjailijavierailuja on tarjolla myös pienluokille.  Kulps-vierailijaiksi S2-oppilaille ja pienluokille voi toivoa Veera Salmea  -  hän on inspiroiva ja kielitaitoinen tarinankertoja ja tekemään osallistaja. Ilmoita kiinnostuksesi: raisa.alameri@espoo.fi

Tarinamekko -työpajat 10 x Entressen kirjastossa, myös etänä. 
Espoon kirjastotoimi järjestää Entressen kirjaston ja Helinä Rautavaara -museon kanssa Tarinamekko-työpajoja, (10 oppilasta/ryhmä, isommat ryhmät soviteltavissa). Tarjoamme työpajan ensisijaisesti pienryhmille ja 1-2-luokkalaisille, yhteensä kymmenelle ryhmälle, taidepedagogi Annukka Mikkolan vetämänä.

Tämä on mainio tilaisuus tutustua kulttuuriseen- ja kuvalukutaitoon. S2-oppilaille tämä on ihana väylä myös reflektoida omaa kulttuuriaan. Työpaja sopii koulujen hyvinvoinnin teemavuoteen; hyvinvointia käsillä tekemisestä ja rauhoittumisen taitoja. Eri kulttuureihin tutustuminen myös avartaa maailmankatsomusta ja syventää omaa identiteettiä. Kuvataideopettaja/tekstiilitaiteilija Annukka Mikkolan ohjaamassa ja suunnittelemassa värityskuvakollaasityöpajassa erityis- ja S2-lapset osallistuvat Art Omnian yhteisötaideopiskelijoiden piirtämien värityskuvien värittämiseen ja koristeluun. Kuvat pohjautuvat Helinä Rautavaaran museon eri kulttuureja esittävään esineistöön.  Ennen työpajaa oppilaat valitsevat väritettävän kuvan, minkä jälkeen heille on lyhyt tarinallinen opastus museossa valitsemansa esineen äärellä. Kierroksen jälkeen oppilaat siirtyvät Entressen kirjastoon, jossa he värittävät ja koristelevat kuvansa. 

Työpajoissa syntyneistä värityskuvakollaaseista kootaan yhteistaideteos, installaatio Helinän tarinamekko, joka ripustetaan myöhemmin yhdessä sovittuun julkiseen tilaan Kanta-Espoon alueella.

Tiedustelut: pirkko.ilmanen@espoo.fi 

Lukulumopalvelu kirjastolla
Kirjastolle voi tulla monikielisen ryhmän kanssa lukemaan saman kirjan tarinaa yli 50 kielellä Lukulumon sovelluksen avulla; jokaiselle löytyy varmasti oman kielinen kirja Lukulumosta ja niitä voi lukea kirjastopedagogin opastamana ryhmille varatuilta tableteiltamme. Palvelu saatavilla isoissa kirjastoissa: Entresse, Iso Omena ja Sello.
Tiedustelut: pirkko.ilmanen@espoo.fi 

Kirjastoauto Välkky koululle 

Koulu voi tilata kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille tai ekaluokkalaiskampanjakäynnille.  
Lisätietoja ja ilmoittautumislomake julkaistaan pian.