TERVETULOA KIRJASTOON!

 

Kaikissa kirjastoissa järjestetään ohjattua toimintaa erilaisille koulu- ja päiväkotiryhmille. Ota yhteyttä ja sovitaan teille oma kirjastovierailu.

Kirjastojen yhteystiedot sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt löytyvät ikäryhmittäin jaoteltuina kohdasta "Kouluille ja päiväkodeille"

 

KULPS! Kirjastopolku peruskoululaisille

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja sanataiteesta kirjatrailerin tekemiseen. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita, ja niitä voidaan sopia useampia lukuvuoden aikana. Lukuvuonna 2018-2019 satsaamme erityisesti 3. luokkien kirjavinkkauksiin.

 

KULPS! Kirjastopolun teemat

 

Lukisitko?

Työkalupakissa on monta konstia houkutella lukemaan, esimerkiksi kirjavinkkaus, kirjamaistiaiset, kirjallisuuspohjaiset sanataidepajat sekä kirjatrailerityöpajat. Kirjastosta saa apua lukupiirikirjojen valintaan ja lukudiplomin suorittamiseen.

 

Tiedätkö?

Kirjastotaitoja ja tiedonhakua voi harjoitella monella tavalla. Käynnin teemana voi olla luokan oma aihe, tietokirjan kesyttäminen tai vaikka verkkotiedonhaun lähdekritiikki. Koulun ilmiöviikolle voi kirjastosta pyytää tietokirjapaketteja tai suunnitella aiheeseen sopivan vierailun.

 

Kokeilisitko?

Kirjastojen Pajat ovat oiva paikka toiminnalliseen oppimiseen ja digivärkkäämiseen. Katso valmiit työpajakuvaukset kirjaston sivulta tai ideoidaan yhdessä uusia.

 

Kirjailijatapahtuma kirjastossa

Luokilla kolmosista ylöspäin on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Ole yhteydessä omaan kirjastoosi hyvissä ajoin heti lukukauden alussa, sillä vierailuita on mahdollista järjestää vain rajallinen määrä. Kirjailijavierailun kesto on 45 minuuttia ja työpajan 1,5 tuntia.

Linkkien takaa löydät ladattavat listat lukuvuoden 2018-2019 kirjailijavieraista ja kirjailijoiden vetämistä työpajoista.