KULPS!-KIRJASTOPOLKU

Ilmoittautumisohjeet sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt löydät tästä:

Esiopetukselle
Alakouluille
Yläkouluille
Lukudiplomit ja lukuhaaste


Lukisitko? Tiedätkö? Kokeilisitko?

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. Opettaja voi varata luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijavierailuun* voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan. 

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

 

Turvallisuus

Kirjastoissa kehitettiin viime keväänä toimivia etäpalveluita ja olemme varautuneet mahdolliseen toiseen korona-aaltoon myös syksyllä. Pyrimme takaamaan turvallisen asioinnin kirjastoissa kaikille asiakkaille ja noudattamaan turvavälejä sekä henkilökunnan että asiakkaiden kesken. Toivomme, että kirjastoissa vierailevien ryhmien koot ovat maltillisia. Voimme joutua rajoittamaan ryhmien kokoa kirjaston tilojen mukaan.

Suosittelemme etävaihtoehtoa aina kun se on mahdollista.

 

KULPS!-kirjailijatapahtumat

Lukuvuonna 20-21 kirjailijavierailuilla pyritään tavoittamaan kaikki 4.-luokkalaiset. Kirjailijatapahtumia on tarjolla myös yläkoululaisille ja erityisryhmille.