Näyttelyt ja opastukset

Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA

Body

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

2.6.2020-28.2.2021
MICHAEL SCHILKIN feat. LOTTA MATTILA
EMMAssa nähdään ilahduttava joukko keraamisia eläinhahmoja. Nykytaiteilija Lotta Mattilan (s. 1986) suunnittelemassa leikkisässä ympäristössä on esillä keramiikkataiteilija Michael Schilkinin (1900–1962) luomia eläimiä. Niin ikään eläinaiheistaan tunnettu Mattila osallistuu näyttelyyn uusilla veistoksillaan. Pääosin kauppaneuvos, keräilijä Kyösti Kakkosen kokoelmaan perustuva näyttely on esillä Bryk & Wirkkala -katseluvaraston yhteydessä.

4.8.-27.9.2020
IC-98: TEESEJÄ YHTEISKUNTARUUMISSTA (SIDOS)
IC-98:n eli Patrik Söderlundin (S. 1974) ja Visa Suonpään (s. 1968) mediainstallaatio esitetään EMMAn noin 400 neliön näyttelytilassa osana Kosketus-kokoelmanäyttelyä.

2.6.-27.9.2020
ANNI PUOLAKKA: TIMANTTIMAHA
Kosketus-näyttelyn mediatilassa nähdään Anni Puolakan videoteos Timanttimaha, joka on ihmisen ja tekoälyllä toimivan chatbotin välinen keskustelu, joka tutkii rakkautta ja kumppanuutta ihmistaiteilijan, botin ja hyttysten välillä.

Läpi vuoden
BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTO
Katseluvarasto esittelee Rut Brykin (1916-1999) ja Tapio Wirkkalan (1915-85) henkilökohtaisiin työskentelyarkistoihin perustuvaa kokoelmaa. Luonnosten, piirustusten ja valokuvien lisäksi se sisältää runsaasti molempien valmiita teoksia sekä harvinaisia malleja, joista osa ei koskaan päätynyt tuotantoon. Katseluvarastossa näkee kokoelmaa laajemmin kuin mitä yleensä näyttelyn kautta on mahdollista. Se avaa kokoelmia uudenlaisella tavalla, joka perustuu omaehtoiseen tutkimiseen ja löytämiseen.

Läpi vuoden
KOSKETUS - SAASTAMOISEN SÄÄTIÖN KOKOELMANÄYTTELY
Ihmisyyteen keskittyvässä kokoelmanäyttelyssä on esillä laaja valikoima nykytaidetta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.


KAMU Espoon kaupunginmuseo

2.6.-13.9.2020
BODOM ÄMMÄSSUO - KAUPUNKI KUVISSA
Mitä valokuvat kertovat muuttuvasta kaupungista? KAMUn Bodom Ämmässuo -näyttely tuo kuva-arkiston suosituimmat ja tykätyimmät kuvat Espoon kaupunginosista nähtäville 2.6.2020 alkaen Espoon kaupunginmuseoon KAMUun Tapiolaan. Näyttelyssä on esillä yli 200 kuvaa 56:sta eri kaupunginosasta Bodomista Ämmässuolle valokuvasuurennoksina ja projisointeina. 

Läpi vuoden
TUHAT TARINAA ESPOOSTA
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.


Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

26.3.20193/2021
MENOPELILEIKKI

Lähde lentäjän, merikapteenin tai konduktöörin matkaan! Erikoisnäyttelyssä tarkastellaan kulkemista ja matkantekoa, liikennevälineitä ja liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta ja leikin avulla. Näyttelyssä on esillä liikenteeseen liittyviä leikin välineitä ja leikkisiä menopelejä. Yhdessä lapsen kanssa pohditaan liikkumisen historiaa ja vastuullisuutta rennosti ja oivaltavasti. Toiminnallisessa ja elämyksellisessä näyttelyssä pääset sisälle liikenteen maailmaan, erilaisten menopelien kyytiin ja voit testata tietojasi liikennesäännöistä.

15.10.2019–3./2021
KASARIN LAPSET POP UP -PIENOISNÄYTTELY

Näyttely on omistettu ihanan kamalalle 1980-luvulle. Aikakaudelle, jolloin krepatut hiukset saivat hulmuta valtoimenaan, olkatoppaukset antoivat ryhtiä asuun kuin asuun, ja C-kaseteilla soivat syntikalla kuorrutetut hittibiisit. Näyttelyä varten on kerätty lapsuusmuistoja ja materiaalia 1980-luvulla syntyneiltä.

Läpi vuoden
LAIVA ON LASTATTU LELUILLA
Lelumuseon perusnäyttelyssä voit kurkistaa menneiden vuosikymmenten lastenhuoneisiin, pohtia leikin merkitystä ja muuttumista sekä muistella omaa lapsuuttasi ja lempilelujasi. Nallet ovat kokoontuneet seminaariin ja keppihevoset käyskentelevät tallissaan. Pienoisrautatieasema Löylymäki houkuttelee tarkastelemaan kyläelämää 1950-luvulla.


Suomen Kellomuseo

14.8.-15.11.2020
AQUA, AMBRA, AQUILA
Kansainvälisen korukilpailun 12 finalistityötä esillä Kellomuseossa, kilpailun teemana oli meripihka.

Läpi vuoden
AIKA KONEITA!
Kellomuseon perusnäyttely esittelee kelloja pääpainona Suomessa valmistetut ja käytetyt kellot. Kellojen historia tulee tutuksi niin varhaisten aurinkokellojen ja modernien rannekellojenkin näkökulmasta. Hyppää ajan virtaan!

 

WeeGeen aulahalli ja Wirkkala

20.8.-6.9.2020 
DESIGN FORUM FINLAND AWARDS
Design Forum Finland Awards kokoaa yhteen Design Forum Finlandin jakamat muotoilupalkinnot: Fennia Prizen, Kaj Franck -muotoilupalkinnon, Vuoden nuori muotoilija -palkinnon sekä Estlander-palkinnon.

 

Studio Suuronen

5.6.-31.12.2020 
JUSSI JÄNNES - UNELMA PUUTARHAKAUPUNGISTA
Tapiolan maisema-arkkitehtuuriin vahvasti vaikuttaneen Jussi Jänneksen puutarhasuunnitelmia esillä Studio Suurosessa ja verkossa: nayttelykeskusweegee.fi.

 


Museoiden yleisölle avoimet opastukset


EMMA – Espoon modernin taiteen museo

Yleisöopastus
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).

 

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Senioreitten historiallinen iltapäivä
Keskiviikkoisin klo 14 (vapaa pääsy).

Vaunutreffit
Joka kuun 1. torstai klo 12 (
WeeGeen museolipun hinnalla).

Toisenlaisia tarinoita (K18)
Joka kuun 1. perjantai klo 18 (vapaa pääsy).

Perhepaja
Lauantaisin klo 12 (WeeGeen museolipun hinnalla). 

Yleisöopastus
Sunnuntaisin klo 14 (WeeGeen museolipun hinnalla).

KAMUn viikottaiset opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät myös KAMUn tapahtumakalenterista.
 

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Yleisöopastus
Koko perheen yleisöopastus sunnuntaisin klo 15
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Aikuisten yleisöopastus joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 (WeeGeen museolipun hinnalla).

Työpaja
Lauantaisin klo 13
(WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Suomen Kellomuseo

Yleisöopastus
Joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 opastus perusnäyttelyyn
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Muina lauantaipäivinä klo 13.30 opastus erikoisnäyttelyyn (WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Museoiden opastukset ryhmille tilauksesta


Yleisölle avointen opastusten ja työpajojen lisäksi museot tarjoavat tilauksesta ryhmille opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn asiakaspalvelu
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
ma-pe klo 9-16
050 5900 137
lelumuseo@hevosenkenka.fi

Suomen Kellomuseo
Pääopas Johanna Järviniemi
050 5359 767
johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi