Palvelut kouluille ja varhaiskasvatusryhmille

Body

Palvelut museossa

Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut tarjoavat monialaisen kurkistuksen menneisyyden ihmisten elämään. Museomme toimipisteistä ympäri Espoota löydät katsottavaa, kokeiltavaa ja koskettavaa eri-ikäisille oppijoille.

Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

Tutustu koululaispalveluihimme ylläolevista linkeistä ja valitse yksi tai useampi käynti vuodessa ryhmällesi. Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opiskelijoiden ryhmille. 

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!

Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut ovat osa Espoon kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS!:a. KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolku on Espoon kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma, joka tarjoaa maksuttomia kulttuuri- ja liikuntakäyntejä peruskoululaisille koulupäivän aikana, osana opetussuunnitelman mukaista opetusta. Tavoitteena on, että jokainen oppilas pääsee käymään polulla vähintään kerran lukuvuoden aikana. 

Espoon kaupunginmuseon kaikki koululaispalvelut ovat Mielin määrin -palveluita lukuunottamatta Saaristomuseon Pentalan retkipäiväpakettia, joka on Kerran lukuvuodessa -palvelu 4.-6.-luokille. Tutustu kaupunginmuseon koululaisopastuksiin museokohteiden sivuilta tai tästä esitteestä.

Kulttuurikurkkaus

Espoon uusi lastenkulttuuripalvelu Kulttuurikurkkaus vie kulttuuria ja taidetta päiväkoteihin. Kulttuurikurkkauksessa kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä ja pitämässä työpajoja. Lisäksi kasvattajien kurkkauksissa kulttuuritoimijat perehdyttävät varhaiskasvatuksen henkilöstöä kulttuurin tekniikoiden hyödyntämiseen lasten kanssa. Kulttuurikurkkaus lisää lasten osallisuutta ja yhdenvertaista oikeutta taiteen ja kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen. Kaupunginmuseon kulttuurikurkkaus päiväkodeille on lainattava, moniaistinen materiaalipaketti. Paketin teemana on ruoka - jokapäiväinen ja tuttua asia niin ennen kuin nyt ja jokaisessa kulttuurissa!

Historiaa verkossa

MOBIILIOPPAAT

Tutustu historialliseen kohteeseen luokkahuoneesta käsin tai omatoimisesti paikan päällä museon mobiilioppaiden avulla. Seinätön museo -palvelusta löydät oppaat Saaristomuseo Pentalasta, Huvilamuseo Villa Rulluddista, Träskändan kartanaopuistosta, Tapiolasta asukkaiden tarinoina sekä vuoden 1918 sisällissodan merkittävistä paikoista Leppävaarassa. Villa Rulluddin mobiilioppaassa on mukana 7.-luokkalaisten tekemä tietovisa peruskoululaisille. Mobiilioppaisiin voi tutustua nettiyhteydellisillä mobiililaitteilla paikan päällä tai luokkahuoneessa tietokoneella. Kohteessa mobiilioppaan reitti paikantuu GPS-signaalin mukaan. Tutustu kaupunginmuseon mobiilioppaisiin Seinätön museo -alustalla.

FINNA.FI - MUSEON HISTORIA AINEISTOJA YHDELLÄ HAULLA

Miltä Espoossa näytti ennen? Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi-hakupalvelussa verkossa. Kuvia ja muuta aineistoa julkaistaan Finnassa jatkuvasti lisää. Finnassa julkaistut aineistot ovat koulujen ja muiden kiinnostuneiden vapaassa käytössä. Tutustu Espoon kaupunginmuseon vapaisiin aineistoihin: ekm.finna.fi 

Mistä aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Mistä löydän yhden osoitteen takaa valmiita aineistokokonaisuuksia? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Finna Luokkahuoneessa oppilaat pääsevät suoraan lähteiden äärelle ja kokemaan omakohtaisesti kulttuuriperinnön merkityksen. Tutustu Espoon kaupunginmuseon ja muiden suomalaisten museoiden aineistopaketteihin Finna Luokkahuoneessa.

Lainaa historiaa luokallesi

Kaupunginmuseon historian lainapakettien avulla menneisyyteen voi tutustua käsinkosketeltavasti luokkahuoneessa tai päiväkodissa. Paketit lainataan KAMUsta museon avoinnaoloaikoina. Tutustu lainapaketteihin KAMUn sivuilla.

UUTISKIRJE OPETTAJILLE

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. Tilaa uutiskirje tästä!