to 08.08.2019 08.00 - pe 19.06.2020 00.00

KULPS! Kirjastopolku

Espoon kaupunginkirjasto -

HUOM. Kaikki KULPS! Kirjastopolun kevään 2020 ryhmäkäynnit on peruttu 14.3. alkaen koronavirusepidemian vuoksi. 

Kevään korvaavat etäpalvelut kouluille löytyvät osoitteesta www.helmet.fi/etakevat2020

 

 

 

 

 

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia.

Obs. Information om Biblioteksstigen på svenska finns här.

KULPS! KIRJASTOPOLUN TARJONTA PERUSKOULULUOKILLE

Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat ohjatulle kirjastokäynnille, joten ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. lmoittautumisaika kevään kirjavinkkauksiin, työpajoihin, kirjailijatapahtumiin ja muuhun tarjontaan alkaa 10.1.2020 klo 7.00 sellaisille luokille, jotka eivät syksyllä ole vielä käyneet ohjatulla kirjastokäynnillä. 24.1.2020 alkaen voivat ilmoittautua luokat, jotka ovat jo syksyllä käyneet. Haluamme antaa etusijan luokille, jotka eivät ole vielä päässeet mukaan. Ilmoittauduttehan vain yhdelle kirjavinkkauskäynnille lähikirjastoon ja yhdelle lisäkäynnille esimerkiksi työpajaan. Luokat voivat ilmoittautua lisäkäynneille koulun tai kirjaston sijainnista riippumatta. 

Eväiden syönti kirjastossa on mahdollista, mutta ilmoittakaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Muistattehan myös, että HSL:n joukkoliikenteessä koululaisryhmät kulkevat opettajan kanssa maksutta arkisin klo 9-15.00: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/koululaisryhmien-liikkuminen-joukkoliikenteella

UUTTA KEVÄÄLLÄ 2020: TILAA KIRJASTOAUTO KOULULLE

Kirjastoauto Välkky aloittaa keväällä 2020 ohjelmalliset koulukäynnit, joita koulut voivat varata. Luvassa on mm. kirjavinkkauksia kouluilla, Lukukoirabussi sekä Houkutus-lukuviikon kierros kestävän kehityksen teemalla. Tammikuun kirjastoautokäynnit ovat jo nyt varattavissa. Lisätietoa eri teemaviikoista sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

HOUKUTUS-LUKUVIIKON KIRJAILIJATAPAHTUMAT ALAKOULULAISILLE

HOUKUTUS-lukuviikolla 20.4. - 24.4.2020 on luvassa kirjailijavierailuita ja lukemaan innostavaa tekemistä kirjastoissa. Tutustu tarjontaan ja ilmoita luokkasi mukaan täällä!

LUKISITKO? TIEDÄTKÖ? TERVETULOA LÄHIKIRJASTOON KIRJAVINKKAUKSEEN TAI TIEDONHANKINNAN OPASTUKSEEN!

Kirjastolaisen työkalupakissa on monta keinoa houkutella lukemaan sekä harjoitella kirjastotaitoja ja tiedonhakua. Haluamme tarjota jokaiselle luokalle ohjatun käynnin lähikirjastossa. Myös ekaluokkalaiskampanjaan liittyvät tapahtumat järjestetään lähikirjastoissa. Lukuvuonna 2019 - 2020 panostamme erityisesti 3. luokkien kirjavinkkauksiin.  Oman kirjastosi tarjonnan ja sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KULPS!-KIRJAILIJATAPAHTUMAT KOULULAISILLE

3.-10.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Kirjailijatapahtumia järjestetään pääsääntöisesti lähikirjastossa. Ilmoittautumisaika on 10.1. – 31.1.2020. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT KOULULAISILLE

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu kevään tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

LUKUKOIRATUNNIT PIENRYHMILLE (HUOM. KEVÄT 2020 AJAT VARATTU LOPPUUN)

Lukukoiralle lukeminen ja lukukoiran tapaaminen kohottavat lukemisvaikeuksien kanssa kamppailevan lukijan itsetuntoa ja auttavat treenaamaan lukemista. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

LÖYDÄ KUNNARI-LUKUDIPLOMIN KIRJAT HELPOSTI: KUNNARILISTAT.FI

Kunnari-lukudiplomin kirjat löytyvät jatkossa helposti kunnarilistat.fi-sivustolta. Kirjojen saatavuuden voi rajata esim. halutun kirjaston mukaan, ja myös varaukset on helppo tehdä, sillä kirjan tiedoista pääsee suoraan Helmet-sivuille tekemään varauksen. Tätä kannattaa vinkata lukudiplomin suorittajille.

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginkirjasto