to 08.08.2019 08.00 - ma 01.06.2020 00.00

KULPS!-Kirjastopolku

Espoon kaupunginkirjasto -

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia mediakasvatuksellisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Lukuvuonna 2019 - 2020 panostamme erityisesti 3. luokkien kirjavinkkauksiin sekä kaikkien kirjastojen yhteiseen tarjontaan.

 

KULPS!-KIRJASTOPOLUN TARJONTA PERUSKOULULUOKILLE

Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat ohjatulle kirjastokäynnille, joten ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. Kaikki luokat pääsevät lukuvuoden aikana omaan lähikirjastoon tai oman alueen isompaan kirjastoon esimerkiksi kirjavinkkaukseen tai tiedonhaun opetukseen. Lisäksi luokan on mahdollista ilmoittautua yhdelle ohjatulle lisäkäynnille joko kirjailijatapahtumaan, kirjaston työpajaan tai lukukoiratunnille. Luokat voivat ilmoittautua lisäkäynneille koulun tai kirjaston sijainnista riippumatta. Kaikki vierailut ovat kouluille maksuttomia. Ilmoittautumisaika työpajoihin ja kirjailijatapahtumiin alkaa 15.8.2019. 

 

UUTUUS: KUNNARILISTAT.FI

Kunnari-lukudiplomin kirjat löytyvät jatkossa helposti kunnarilistat.fi-sivustolta. Kirjojen saatavuuden voi rajata esim. halutun kirjaston mukaan, ja myös varaukset on helppo tehdä, sillä kirjan tiedoista pääsee suoraan Helmet-sivuille tekemään varauksen. Tätä kannattaa vinkata lukudiplomin suorittajille.

LUKISITKO? TIEDÄTKÖ? TERVETULOA LÄHIKIRJASTOON!

Kirjastolaisen työkalupakissa on monta keinoa houkutella lukemaan sekä harjoitella kirjastotaitoja ja tiedonhakua. Haluamme tarjota jokaiselle luokalle ohjatun käynnin lähikirjastossa. Myös ekaluokkalaiskampanjaan liittyvät tapahtumat järjestetään lähikirjastoissa. Oman kirjastosi tarjonnan ja sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KULPS!-KIRJAILIJATAPAHTUMAT KOULULAISILLE

Huom. Ilmoittautumisaikaa jatkettu yläkoululaisten osalta 30.9.2019 asti!

3.-10.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Kirjailijatapahtumia järjestetään pääsääntöisesti lähikirjastossa. Ilmoittautumisaika on 15.8. – 31.8.2019. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT KOULULAISILLE

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima. Sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

LUKUKOIRATUNNIT PIENRYHMILLE

(huom. Syksyn kaikki ajat on jo varattu, ilmoittautuminen päättynyt)

Lukukoiralle lukeminen ja lukukoiran tapaaminen kohottavat lukemisvaikeuksien kanssa kamppailevan lukijan itsetuntoa ja auttavat treenaamaan lukemista. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

TILAA KIRJASTOAUTO KOULULLE

Kirjastoautoa voi tilata koululle. Lisätietoa aikatauluista sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

 

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginkirjasto