ke 15.08.2018 09.00 - pe 31.05.2019 18.00

Kaksikielinen Espoo - Det tvåspråkiga Esbo

Espoon kaupunginmuseo, KAMU, Talomuseo Glims - Ahertajantie 5 / Glimsintie 1

Kuinka pitkään Espoossa on puhuttu sekä ruotsia että suomea? Mistä nimi Espoo juontaa juurensa? Opastuksella tutustutaan Espoon historiaan osana kaksikielistä maaseutua ruotsin- tai suomenkielisen oppaan johdolla. Opastus on selkeällä suomella tai ruotsilla. Suositellaan erityisesti 9.-luokkalaisille, mutta sopii myös muille monikielisestä Espoon historiasta kiinnostuneille ja kielikylpyä kaipaaville.

Opastuksen voi tilata Espoon kaupunginmuseolta
joko  KAMUun Näyttelykeskus WeeGeelle (Ahertajantie 5, Tapiola)
tai Talomuseo Glimsiin (Glimsintie 1, Jorvin sairaalan lähellä)

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginmuseo
Hinta
Maksuton koululaisryhmille
Ilmoittautumiset

Varaukset KAMUun: Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

Varaukset Talomuseo Glimsiin: Ti–pe klo 9–16, puh. 09 816 27337. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

Kesto
45-60 min

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.