to 10.08.2017 09.00 - pe 01.06.2018 09.00

Kaiken maailman kodit KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseo vierailulla pohditaan kotia ja kotileikkiä monesta eri näkökulmasta, läheltä ja kaukaa. Vierailu sisältää Kotileikin maailmat -opastuksen ja Huoleton koti -työpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Kotileikin maailmat -opastuksella vihje-esineet vievät koululuokan tutustumaan kotileikin maailmoihin meillä ja muualla. Opastuksella tutustutaan erikoisnäyttelyyn Tupaantuliaiset - kotileikkejä ja leikkikoteja. Sen aikana keskustellaan kodista monista eri näkökulmista ja nähdään kuinka kotileikin välineet ovat muuttuneet aikojen saatossa, vaikka leikin idea itsessään on pysynyt samana.  45 min.

Huoleton koti -työpajassa lähdetään kurkistamaan kaukomaihin. Työpajassa on vaihtoehtona tehdä Meksikosta tuttuja huolinukkeja, joille kuiskataan illalla huolet ja ne murehtivat murheet yön aikana pois. Toisena vaihtoehtona on tehdä Amerikan alkuasukkailta tuttu unisieppari, joka suodattaa pois pahat unet. 45 min.

Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
1.-6.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.