ti 01.06.2021 10.00 - su 10.10.2021 16.00

Sankaripölyttäjät-näyttely Talomuseo Glimsissä

Espoon kaupunginmuseo, Talomuseo Glims - Glimsintie 1

Isolle osalle kasveista pölyttäjien rooli on ratkaiseva, koska ilman niitä ei kehity siemeniä ja satoa. Yli kolme neljäsosaa maapallon tärkeimmistä ruokakasveista on osittain riippuvaisia eläinpölytyksestä. Ilman pölyttäjiä ruokapöydiltämme puuttuisivat esimerkiksi marjat, hedelmät, monet vihannekset, pähkinät, kahvi ja kaakao.

Talomuseo Glimsin Sankaripölyttäjät-näyttelyssä perehdytään Suomen eri pölyttäjiin, niiden elinympäristöihin ja annetaan vinkkejä pörriäisten auttamiseen. Mehiläistarhauksen ja hunajantuotannon historiaan 1940–1980-luvuilla tutustutaan uusmäkeläisen mehiläishoitajan Viljo Hartmanin esineistön kautta.

Näyttelyn teemat näkyvät näyttelyn aikana myös Glimsin pihapiirissä. Museoalueella hoidetaan mehiläisiä, kasvimailla kasvaa monipuolisia perinnekasveja, voikukat saavat kasvaa vapaasti ja risukasoja jätetään pihan reunoille hyönteishotelleiksi.

Tapahtumapaikka
Talomuseo Glims
Hinta
Museon pääsymaksut 4/3 €. Alle 18-v. vapaa pääsy. Keskiviikkoisin vapaa pääsy. Kesä-, heinä- ja elokuussa torstaisin klo 15 alkaen vapaa pääsy. Kaikukorttikohde. Museokorttikohde.