ma 22.02.2021 16.00 - su 28.02.2021 22.00

Kaupunkigalleria: Taianomainen talvi

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3

" Sinä aamuna Pohjatuuli puheli puiden takana lunta lupaillen. Pian se jo humisi kaikin voimin ikkunoihin, kutsuen jääpuikot tanssimaan iloisesti kalkattavaa polkkaa..."  (Ote taideohjaaja Jenni Vilanderin talvirunosta)

Auroran talvilomaviikolla 22.-28.2. lapset ovat taiteilijoita. Uniikit ja yllätykselliset valomuraalit ja salaperäinen äänimaailma ovat lasten toteuttamia ja tuovat ripauksen talvitaikaa lomaviikolle.

Lapset ovat suunnitelleet, miltä Auroran rakennusten seinät näyttäisivät, jos he saisivat päättää. Maalaukset ja piirustukset projisoidaan seiniin hämärän laskeutuessa. Olisiko maailmassa enemmän väriä, hauskoja mielikuvitusotuksia ja talvista taikapölyä, jos suunnittelijoina olisivatkin lapset. Entä äänet, miltä talvi kuulostaa? Ennakkoon toteutettavassa äänityöpajassa lapset luovat äänimaailman pihamaan kulkijoille. Äänimaailma täydentyy Auroran taideohjaajien lausumilla talvirunoilla. Talvitaikaa on ilmassa! 

Aurora tekee talvilomaviikon sisällön tärkeimpien asiakkaidensa, lasten, kanssa. Lapset loihtivat talven keskelle ainutkertaisia kokemuksia kaikille kulkijoille.   

Talvitunnelmiin ja -seikkailuihin voi sukeltaa myös viikon aikana omatoisilla seikkailupoluilla, jossa hiivitään Auroran pihamaalla ja sujahdetaan hopeiseen putoukseen. Ehkä löytää voi myös suuria lumeen painautuneita jälkiä ja talven timantteja...

Valomuraaliteokset Taidetalon & Meijerin seinät: 
Viherlaakson koulu, 6. luokkalaiset 
Puutarhurin päiväkoti, eskarilaiset 
Auroran taidekerholaiset, espoolaiset lapset

Talvitarinat-ääniteos: 
Runot ja lukijat taideohjaajat Laura Pokela, Arja Rantala, Jenni Vilander 
Äänimaailma Talvitarinat-äänipajan osallistujat  
Äänisuunnittelija Petrus Rapo / Vallila Audio Post ja Arja Rantala / Maketti Kollektiivi

Talvisäihke - lumiseikkailurata, omatoiminen 
Nappaa taskuusi tumpullinen talven taikaa ja ripaus rohkeutta. Lumisella seikkailuradalla hiivitään halki jäisten vuorten, sukelletaan hopeiseen putoukseen ja loikataan yli lumiesteiden. Perillä säihkytään yhdessä valkeana kimaltavan hangen kanssa. 
Suunnittelu ja toteutus: taideohjaajaa Jenni Vilander 

Mielikuvituksen taikaa – talviseikkailupolku, omatoiminen 
Löydätkö talvisia timantteja? Oletko koskaan miettinyt mitä veisit lahjaksi keijukaisille? Onnistuuko lumessa hiipiminen? Oletko nähnyt lumessa suuria, pelottavia jälkiä? Ei huolta, myös pelkopurkki on käytössäsi.  
Suunnittelu ja toteutus: taideohjaajaa Terhi Jokiaho 
 

* * *


Taide levittäytyy kaupunkiympäristöön talvilomaviikolla, kun Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut tuo valo- ja ääni-installaatiota eri puolille kaupunkia. Lähde ulkoilemaan Tapiolaan, Leppävaaraan, Espoon keskukseen ja Järvenperään taideteosten äärelle helmikuun viimeisellä viikolla. Teokset sijaitsevat Näyttelykeskus WeeGeen, Espoon kulttuurikeskuksen, Sellosalin, Kannusalin ja Lasten kulttuurikeskus Auroran lähiympäristöissä Lue lisää espoo.fi/kaupunkitapahtumat!

Teoksia voi käydä katsomassa koronaturvallisesti omaan tahtiin, muistathan kuitenkin maskin ja turvavälit teosten luona.
--

Kuvituskuva: Tanu Kallio, Espoo Visual Festival

Tapahtumapaikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora, piha