pe 23.10.2020 09.00 - su 09.01.2022

Arkkitehti meni metsään

Espoon kaupunginmuseo, KAMU - Ahertajantie 5

Opastuksella tutustutaan aikakauteen, jolloin ihmiset muuttivat ensimmäistä kertaa rivitaloihin luonnon lähelle, olohuone keksittiin ja kouluista tehtiin valoisia ja monikäyttöisiä. Suomen ensimmäiset lähiöt rakennettiin Tapiolan metsiin, jonne Kaija ja Heikki Sirenkin suunnittelivat uudenaikaisia rivitaloja. Oppilaiden arki ja tuttu ympäristö toimivat pohjana rakennetun ympäristön laatuun ja arkkitehtuurin perusteisiin tutustumisessa. Erilaisten kuvien ja tilojen tutkiminen harjaannuttaa monilukutaitoa sekä ympäristön muutosten ja oman toiminnan vaikutusten huomaamista. 

Opastus voidaan painottaa sopimaan erityisen hyvin matematiikan, kuvataiteen tai ympäristöopin tunnille.

Suosittelemme museovierailun lisäksi tutustumaan myös lähiympäristöön tutustuttaviin etätehtäviimme.

Opastus sisältää aina vuorovaikutusta oppaan ja ryhmän jäsenten kesken sekä pieniä yksilö-, pienryhmä- tai ryhmätehtäviä. Opastukseen voidaan myös liittää ryhmän toiveiden mukaan jokin seuraavista pajoista, jolloin opastuksen kesto on pidempi:

Terveisiä Espoosta -postikorttipaja

Oman elämänsä arkkitehti -paja

Asuntonäkökulmia

Koulunäkökulmia

Huom! Opastukset 23.10.2020 lähtien, Kaikki ja ei mitään: Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttelyn avautumisen jälkeen.

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginmuseo KAMU, Näyttelykeskus Weegee
Ilmoittautumiset

Ti-su klo 11-17 p. 09 816 57052.

Ikäsuositus
3.-6. -luokkalaiset
Kesto
Toiminnallinen opastus 60 min. Opastus + työpaja 75-90 min.

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.