to 13.08.2020 09.00 - pe 04.06.2021 19.00

Lelujen kertomaa KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelujen kertomaa -vierailu sisältää Lelujen kertomaa -opastuksen, Keppariheppa -työpajan sekä syventävän tehtävän. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Lelujen kertomaa -opastuksella tutustutaan museon Laiva on lastattu leluilla -perusnäyttelyn vanhimpiin leluihin ja kuunnellaan millaisia tarinoita niillä on kerrottavanaan. Millaista tarinaa kertovatkaan 100-vuotias Anna-Liisa -nukke ja 110-vuotias aseman nalle?

Keppariheppa -työpajassa tutustutaan yhteen hyvin perinteisen lasten leluun, jolla leikitään vielä nykyisinkin. Keppihevosilla on Suomessa leikitty jo vuosikymmeniä ja nykyisin niillä on oma innokas harrastajakuntansa. Työpajassa esikoululaiset pääsevät askartelemaan oman pahvipäisen keppihevosen.

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen.

.

Tapahtumapaikka
Lelumuseo Hevosenkenkä, Näyttelykeskus WeeGee
Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
esiopetusryhmät
Kesto
1,5h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.