la 08.05.2021 11.00 - su 30.01.2022 16.00

Aikakoneita ja utopioita: Kaukokaipuu

Gallen-Kallelan Museo - Gallen-Kallelan tie 27

Aikakoneita ja utopioita on kolmessa museossa, Tarvaspäässä, Ainolassa ja Visavuoressa nähtävä näyttelykokonaisuus, jossa museot tutkivat mahdollisuuksiaan toimia yhteiskunnallisissa murroskohdissa. Taustana näyttelylle on tämän hetken ajankohtaisin murros, ilmastonmuutos, joka pakottaa meidät ajattelemaan uudestaan arjen valintoja: ruokaa, matkustamista ja asumista.  

Tarvaspäässä näyttely keskittyy matkustamiseen ja liikkumiseen. Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) matkat merien yli ja aarniometsiin avaavat näkökulmia matkustamisen syihin, kaukokaipuuseen. Näyttely kuljettaa kävijän taiteilijan mukana 1880-luvun Tyrväältä 1920-luvun New Mexicoon, vieraillen myös Raumalla sekä lumisella Konginkankaalla.

Näyttely herättää pohtimaan suhdettamme matkustamiseen, liikkumiseen ja niiden mukanaan tuomaan kokemukseen maailmasta. Matkustamista käsitellään nykytaiteen ja äänimaailmojen siivittämänä.  

Näyttelyhankkeelle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.

Nykytaiteilijat: Vilma Määttänen, nabbteeri, Nestori Syrjälä, Markus Tuormaa, Liito-oravat Papana & Norkko ja Vidha Saumya & Ali Akbar Mehta.

Nykytaiteen kuratointi: Hanna Johansson

Kokoelmien kuratointi: Sandra Lindblom

Tapahtumapaikka
Gallen-Kallelan Museo
Hinta
10€ peruslippu
7€ eläkeläiset
5€ opiskelijat
5€ työttömät
alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Museokortti vapaa pääsy
Kaikukortti vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

info@gallen-kallela.fi 010 406 8840

Kieli
suomi, ruotsi, englanti
Kesto
8.5.-31.8. avoinna päivittäin 11-18, 1.9.-14.1. ti-la 11-16, su 11-17

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.
Hinta ryhmille:

KULPS-ryhmille maksuton.

Muut koululaisryhmät 30€/ryhmä