la 07.03.2020 14.00 - 17.00

Espoon Kaupunginteatteri: Macbeth

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo


Macbethissä liikutaan nimeämättömässä Pohjoismaassa ja tapahtumien keskiössä on vapaaehtoinen talviuimareiden urheiluliitto. Kun liiton varat kavalletaan, sen hallituksessa alkaa valtakamppailu, joka väkivaltaisuudessaan vetää vertoja taistelulle Skotlannin kruunusta tuhat vuotta sitten.

Suomalainen ohjaaja Antti Mikkola vieraili Tallinnan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Mikkolan ja Teatteri Telakan Kuningatarleikit -esitys nähtiin silloin osana Talviyön Unelma -festivaalia. Muutamaa vuotta myöhemmin Mikkola kutsuttiin takaisin ja yhteistyössä Tiiti Hynnisen ja Karmo Menden kanssa syntyi nykymaailmaan päivitetty versio William Shakespearen tragediasta Macbeth.

Tuotanto keräsi useita Tallinnan kaupunginteatterin Colleague -palkintoja; Mikkolan ohjaus palkittiin vuoden 2018 parhaana ohjauksena, Hynniselle myönnettiin vuoden parhaan apulaissuunnittelijan palkinto ja näyttelijät Alo Kõrve, Hele Kõrve ja Kaspar Velberg saivat kukin palkinnon roolityöstään.

Antti Mikkolan viimeisin vierailuesitys Espoon Kaupunginteatterissa oli menestyksekäs Maria Jotunin Huojuva talo keväällä 2019.

Esitys on osa Espoon Kaupunginteatterin Viro-viikkoja.

Kesto 3 h (sis. väliajan) 
Esityskieli viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi 

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Hinta
39/36/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)