to 08.08.2019 09.00 - pe 04.06.2021 17.00

Pikavuoro Menopelileikkiin -KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Pikavuoro Menopelileikkiin -KULPS! -vierailu Mielin määrin 7.-9. -luokkalaisille

 

Lelumuseon vierailulla pohditaan liikkumisen ja liikennevälineiden historiaa ja nykypäivää monipuolisesti. Vierailu sisältää Pikavuoro Menopelileikkiin-opastuksen ja Menopelilaboratorio -työpajan sekä syventävän tehtävän. Yli 20 oppilaan ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

 

Menopelilaboratorio -työpajassa oppilaat rakentavat omien suunnitelmiensa mukaisen kulkuneuvon.  Työpajassa tutustutaan liikennevälineiden kehitykseen ja kulkuneuvojen suunnitteluun sekä pohditaan erilaisten kulkuneuvojen ekologisuutta sekä liikennevälineiden tulevaisuutta . Käytössä on erilaisia rakennusosia, joista oppilaat saavat kuumaliiman avulla koota mieleisensä kulkuneuvon.  Omalle menopelille mietitään myös sen mahdollinen käyttötarkoitus sekä toimintamuodot.

Pikavuoro Menopelileikkiin on täynnä vauhdin huumaa ja matkustamisen iloa! Kierrämme Menopelileikki -erikoisnäyttelyssä ja tutustumme lasten liikenneleluihin ja -leikkeihin. Opastuksella keskustellaan liikenteen historiasta, liikennekasvatuksesta, lasten matkustamisesta eri aikoina sekä liikenteen ympäristövaikutuksia.

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen.

Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
7.-9.-luokkalaiset
Kesto
1,5h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.