to 13.08.2020 09.00 - pe 04.06.2021 17.00

Äkkilähtö Menopelileikkiin -KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseo vierailulla pohditaan liikennettä monesta eri näkökulmasta. Vierailu sisältää Äkkilähtö Menopelileikkiin -opastuksen ja Liikenneseikkailu -työpajan sekä syventävän tehtävän. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Äkkilähtö Menopelileikkiin opastuksella lapset pääsevät liikenneohjaajan johdolla tutustumaan matkanteon ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa. Opastuksella käsitellään liikenteen kehittymistä, liikenteen ympäristövaikutuksia sekä liikenneturvallisuutta sekä lapsen näkökulmasta. Kesto noin 45 minuuttia. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa tekemässä teemaan liittyvää omatoimista tehtävää ja sitten vaihdetaan päittäin. 45 min.

Muista aina liikenteessä -työpajassa rakennetaan lasten oma liikennekaupunki. Työpajassa tutustutaan kaupunkien liikenteeseen, liikennemerkkeihin sekä kaupunkisuunnitteluun. Työpajassa jokainen oppilaat valmistavat oman liikennemerkkinsä ja kaupungin liikenneväylät suunnitellaan yhdessä. Työpajassa tutustutaan erilaisiin liikenneväyliin, kulkuneuvoihin ja liikennesääntöihin. Työpajassa pohditaan liikennemerkkien sijoittelua ja kaupungin liikenneturvallisuutta. Yhdessä rakennetun liikennekaupungin avulla pohditaan, millainen on kaupunki olisi liikenteen turvallisuuden, ihmisten viihtyvyyden ja ympäristön kannalta hyvä. Kesto noin 45 minuuttia.

Tapahtumapaikka
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, Näyttelykeskus WeeGee
Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
esiopetus ryhmät ja 1.-2.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.