ti 27.08.2019 19.00 - to 29.08.2019 22.00

ELOKINO - elokuvasarjassa juhlitaan kesää!

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


ELOKINO ti 27.8.- to 29.8.

– Kultsa juhlii loppukesää elokuisella leffakattauksella

Louhisalin ELOKINOssa sukelletaan kesäiseen 1980-luvun Leningradiin, vaelletaan matkailuvaunussa halki floridalaismaiseman, vietetään ikimuistoista mökkilomaa Suomen suvessa ja nautitaan vivahteikkaasta päivästä ranskalaisessa puutarhassa. Neljä elokuvaa, mukana koko tunteiden kirjo!

ELOKINOn leffoissa nautitaan kesästä - rakkautta ja draamaa unohtamatta.

Louhisali, vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Kuva: Pihalla -elokuva
 


ELOKUVAT

Ti 27.8. klo 19.00

KESÄ (Leto)
Venäjä, Ranska 2018
Ohjaus: Kirill Serebrennikov
Pääosissa: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk
Levittäjä: Cinemanse
Kesto: 2h 8 min
K12
Suomenkieliset tekstit, svensk text

Rock, rakkaus ja Leningrad. Kesä 1981.

Led Zeppelinin ja David Bowien jalanjälkiä seuraavan nuoren Viktor Tsoin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa idolinsa Miken ja tämän vaimon Natashan.

Kolmiodraaman, vapaudenkaipuun ja unelmien jahtaamisen keskeltä maansa legendojen joukkoon nousevan Viktorin tarina on kuin slaavilainen Almost Famous. Omaelämäkerrallinen elokuva kertoo todellisista bändeistä Zoopark ja Kino, joista jälkimmäisen merkitystä itäisellä pallonpuoliskolla voi verrata The Beatlesin tärkeyteen lännessä. Mielipidevanki Kirill Serebrennikovin uuden mestariteoksen häikäisevintä antia ovat raakaa energiaa täynnä olevat musiikkinumerot, joissa kuullaan myös mm. Iggy Popia, Lou Reedia ja T-Rexiä.

Cannesin pääkilpasarjassa Kultaisesta palmusta kilpaillut mykistävä rock-eepos Kesä on elegia uuden aallon rockmusiikille, rakkaudelle ja sille, millaista on olla kaksikymmentävuotias 80-luvun alun Leningradissa.

Traileri

***

Ke 28.8. klo 14.00

VIIMEINEN LOMA
(The Leisure Seeker)

Italia, Ranska 2017
Ohjaaja: Paolo Virzì
Pääosissa: Helen Mirren, Donald Sutherland, Christian McKay, Janel Moloney, Dana Ivey, Dick Gregory
Levitys: Finnkinon teatterilevitys
Kesto: 1h 52 min
K12
Suomenkieliset tekstit, svensk text

Helen Mirren ja Donald Sutherland tähdittävät elämänmakuista komediaa avioparista ja heidän viimeisestä yhteisestä seikkailustaan.

Ella ja John Spencer ovat olleet koko ikänsä ahkeria karavaanareita. Asuntoauto, jonka he ovat nimenneet Leisure Seekeriksi, on kuljettanut heidän perhettään lukemattomilla lomamatkoilla. Nyt pariskuntaa uhkaa ero toisistaan, koska molempien terveys on heikkenemässä. Eräänä kesäaamuna he lyövät hössöttävät aikuiset lapsensa ällikällä hyppäämällä ikääntyneen ajoneuvon kyytiin ja karauttamalla kohti Key Westiä ja uutta seikkailua.

Hilpeiden ja kauhistuttavien käänteiden seuratessa toisiaan matkan mittaan Ellalla ja Johnilla on mahdollisuus myös katsoa taaksepäin. Heidän avioliitossaan on ollut intohimoa ja luottamusta, mutta myös vaiettuja asioita, jotka pulpahtavat pintaan ja johtavat yllättäviin oivalluksiin aina turneen viime metreille asti.

Traileri

***

Ke 28.8. klo 19.00

PIHALLA
Suomi 2017
Ohjaus: Nils-Erik Ekblom
Pääosissa: Valtteri Lehtinen, Mikko Kauppila, Sanna Majuri, Sami Huhtala, Amanda Virolainen, Ossi Ågren, Mirja Oksanen, Kaisa Saarakkala
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus
K12
Suomenkieliset tekstit, English subtitles

Parisuhteen kiemuroihin pureutuvan Nils-Erik Ekblom esikoispitkän näyttämönä on supisuomalainen mökkimaisema. Järjestettyään tuhoisat kotibileet, joutuu teini-ikäinen Miku viettämään loppukesän vanhempiensa kanssa mökillä. Vaikka mökkikesä ei alkuun maistukaan, saa loma nopeasti uuden käänteen, kun Miku tapaa saman ikäisen mökkinaapurinsa Eliaksen. Miku löytää lopulta itsensä myrskyn silmästä, sillä Elias pakottaa hänet käsittelemään tukahdutettua seksuaalisuuttaan samaan aikaan, kun Mikun vanhempien avioliitto on ajautumassa karille. Eliaksen omat perhe- ja suhde sekoilut purkautuvat arvaamattomalla käytöksellä, joka sekoittaa Mikun kesää entisestään. Mikun täytyy lopettaa muiden mielen mukaan toimiminen, jos hänen on määrä koskaan saada elämältä mitä hän haluaa. Tänä kesänä, Miku haluaa Eliaksen.

Traileri

***

To 29.8. klo 19.00
PUUTARHAJUHLAT
(Place publique)
Ranska 2018
Ohjaus: Agnès Jaoui
Pääosissa: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Léa Drucker
Levitys: Cinema Mondo
Kesto: 1 h 40 min 
K12
Suomenkieliset tekstit, svensk text

Ranskan komediakuningatar ja Cannes-palkittu Agnès Jaoui palaa kameran eteen ja taakse uudessa sydämellisessä elokuvassaan Puutarhajuhlat! Kaunis kesäpäivä puutarhassa lähellä Pariisia. Tv-tuottaja Nathalie on kutsunut juuri ostamansa maaseutuasunnon tupaantuliaisiin sekalaisen joukon Pariisin kulttuurieliittiä, uusia naapureitaan ja nousevia kykyjä. Vieraiden joukossa on elähtänyt tv-tähti Castro hänen ex-vaimonsa sekä heidän tyttärensä, jolta on juuri ilmestynyt kirja vanhempiensa pieleen menneestä avioliitosta. Mukana myös youtube-tähti sekä julkkishaukka tarjoilijatar. Luvassa siis mainiot juhlat… tai totaalikaaos.

Traileri

 

***

ELOKINO-sarja on toteutettu yhteistyössä KannuKinon kanssa.

Muista myös Espoo-päivän ulkoilmaelokuva: A Star Is Born pe 30.8.!

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus