to 25.04.2019 18.30 - 20.28

KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytös: Tomorrow

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4

Keväällä KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytökset liittyvät erilaisiin teemapäiviin ja -vuosiin. Ilmastonmuutos on tämän vuoden tärkeä teema ja sen merkeissä esitämme elokuvan Tomorrow, joka pyrkii saamaan muutoksen aikaan katsojan ajattelussa ja kannustaa toimintaan paremman huomisen puolesta. 

Kuukauden ilmaisnäytös: Tomorrow - kohti parempaa huomista
Ranska 2015
Ohjaus: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Pääosissa: Mélanie Laurent, Cyril Dion, Kari Louhivuori, Anthony Barnosky, Olivier De Schutter
Kesto: 1 h 58 min
S
Suomenkieliset tekstit

Mitä jos sinulle ei kerrottaisi maailman surkeudesta, saasteista, ylikulutuksesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, vaan sen sijaan näytettäisiin mitä on jo tehty paremman huomisen hyväksi? Juuri tämän ranskalaiset ohjaajat Mélanie Laurent ja Cyril Dion tekevät mullistavassa dokumentissaan, jonka tulisi olla jokaisen katselulistalla tänä vuonna.

Ranskan Oscar-palkinnon eli Césarin saanut elokuva TOMORROW on osoittautunut yhdeksi merkittävimmistä katalysaattoreista alhaalta ylöspäin suuntautuville toimintatavoille. Dokumenttia on kutsuttu paikallistoimijoiden Pingviinien marssiksi (March of the Penguins), se on rikkonut lähes kaikki ennätykset ranskankielisessä Euroopassa ja saanut yleisön kuin yleisön jaloilleen osoittamaan suosiotaan elokuvan loputtua.

Elokuva luotsaa katsojan arkielämäämme koskettavien eri osa-alueiden läpi optimistisella otteella, haasteita kuitenkaan väheksymättä. Jokaista dokumentin kattamaa viittä teemaa kohden – maanviljely, energia, talous, demokratia, koulutus – ohjaajat haastattelivat asiantuntijoita sekä tapasivat tavallisia ihmisiä, virkamiehiä ja yrittäjiä, jotka ovat onnistuneesti ottaneet käyttöön ratkaisuja parempaa tulevaisuutta varten.

Myös Suomi saa dokumentissa huomiota. Laurent ja Dion vierailevat nimittäin Espoon Kirkkojärven peruskoulussa, jossa rehtori Kari Louhivuori esittelee heille suomalaista koulutusjärjestelmää.

Elokuvan kaikki tuotto käytetään nepalilaisten koululaisten hyväksi Smile4Hope Finland Säätiön kautta.

Vapaa pääsy!
 

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
Vapaa pääsy.