ke 13.02.2019 18.30 - 20.34

KannuKino: Kaksi kuningatarta

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4

(Mary Queen of Scots) 
UK 2018 
Ohjaus: Josie Rourke 
Pääosissa: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle sekä David Tennant ja Guy Pearce 
Kesto: 2 h 4 min 
K12 
Suomenkieliset tekstit, svensk text 

Kaksi kuningatarta kertoo karismaattisen Maria Stuartin (Oscar® -ehdokas Saoirse Ronan, Lady Bird) myrskyisestä elämästä. 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussutta ja 18-vuotiaana leskeksi jäänyttä Mariaa painostetaan uuteen avioliittoon. Hän uhmaa määräilijöitään ja palaa synnyinmaahansa Skotlantiin ottaakseen uudelleen haltuunsa hänelle kuuluvan kruunun. 

Sitten Skotlanti ja Englanti päätyvät voimakastahtoisen Elisabet I (Oscar® -ehdokas Margot Robbie) vallan alle. Nuoret kuningattaret seuraavat toinen toisiaan yhtä aikaa haltioituneina ja kauhuissaan. Kilpaillessaan vallasta ja rakkaudesta kahden kuninkaallisen naisen on päätettävä, miten pelata valtapeliä miesten hallitsemassa maailmassa. 

Maria ei halua jäädä hallitsijana pelkäksi symboliseksi keulakuvaksi: hän vaatii itselleen Englannin kruunua ja nousee uhmaamaan Elisabetia. Hoveissa sikiävät petokset, salaliitot ja kapinat horjuttavat hallitsijoiden asemia ja uhkaavat muuttaa historian kulkua. 

Suosittelemme, että yleisö saapuu KannuKinossa erityisesti lastennäytöksiin ainakin 20 minuuttia ennen näytöksen alkua ruuhkien välttämiseksi. 

 

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
8 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi 28.1. lähtien, 8 € ovelta.