ke 03.10.2018 10.30 - 11.15

Kutitus-festivaali: Teoteater - Kuin vettä vain

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


Ohjaaja: Jane Meresmaa-Roos
Näyttelijät: Meeli Seermaa, Jane Meresmaa-Roos ja Dagne Virkola

Kuin vettä vain on Donald Bissetin tarinoiden pohjalta kirjoitettu humoristinen ja leikkisä näytelmä merestä ja sen asukkaista.

Sanajoki virtaa uomassaan ja poimii sanoja, jotka se kuljettaa suureen tarinamereen. Sanojen pitää päätyä mereen oikeassa järjestyksessä, sillä jokainen tarina alkaa samalla tavalla: “Olipa kerran…”. Äkkiä eräs kuriton kala loiskauttaa vettä, ja sanat menevät sekaisin. Näin alkaa Donald Bissetin tarinoiden pohjalta tehty hauska näytelmä merestä ja vedestä.

Tarinoista selviää, miten eräs pikkuinen kala haluaa punaisen pipon ja miten meri oli kauan sitten niin täynnä kaloja, että ne törmäilivät jatkuvasti toisiinsa. Eräässä tarinassa pingviininpoikanen joutuu liian kauas kotoaan, koska haluaa nähdä, miten suuri meri oikein on. Tarina loppuu onnellisesti, kun pingviini palaa kotiin kilpikonnaliemipurkissa. Hauskat tarinat päättää sillivanhus, joka laulaa lapsille suolaisesta merivedestä.

Ensiesitys 8.7.2017

Teoteater on tallinnalainen voittoa tavoittelematon teatteri, jonka repertuaariin on lähes 30 vuoden ajan kuulunut sekä virolaisia että ulkomaisia draama- musiikki- ja lastennäytelmiä. 

Kesto: 45 min
Näytelmä esitetään suomenkielellä ja se sopii kaikenikäisille.

Esitykset Louhisalissa:
ke 3.10. klo 9 (päiväkodit ja KULPS! 1.-2.-luokat)
ke 3.10. klo 10.30 (KULPS! 3.-6.-luokat)

Päiväkoti- ja KULPS! -ryhmät: Pakollinen ilmoittautuminen lomakkeen kautta.

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin. 

Kuin vettä vain -esitys Facebookissa.
Kutitus-festivaali Facebookissa.

Esitys järjestetään yhteistyössä Viro-instituutin ja Tuglas-seuran kanssa ja se on osa lasten taidefestivaali Kutitusta, jota vietetään Espoon kulttuurikeskuksessa ja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa 3.-7.10.2018. Jokaisesta saliesitykseen lipusta lahjoitetaan 1€ John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Hinta
Liput 12/10 € + toimitusmaksu, Lippupiste (Maksuton espoolaisille 3.–6.-luokkalaisille KULPS-ryhmille.)

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.