to 08.08.2019 09.00 - pe 04.06.2021 19.00

1900-luku lapsen silmin vierailu -KULPS! -opetuspaketti

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

1900-luku lasten silmin -opastuspaketti sisältää ennakkotehtävän, vierailun Lelumuseossa sekä jälkitehtävän. Tavoitteena on konkretisoida koulussa opittua historiaa: millä tavoin tavalliset ihmiset ja erityisesti lapset ovat kokeneet oppikirjoista tutut tapahtumat? Ennakkotehtävän avulla herätellään oppilaat muistelemaan omaa lapsuutta ja pohtimaan, millainen Suomi on silloin ollut. Vierailulla tutustutaan pienryhmissä museon perusnäyttelyyn ja pohditaan yhdessä, miten historialliset tapahtumat ovat näkyneet lasten elämässä 1900-luvun eri vuosikymmeninä. Entä millä tavalla lelut voivat kuvastaa aikaansa? Vierailun aikana oppilaat pääsevät käyttämään luovuuttaan pienryhmässä toteutettavan kirjoitustehtävän muodossa. Tehtävät puretaan lopuksi yhdessä keskustellen. Koululla tai kotona suoritettavan jälkitehtävän avulla palataan vielä Lelumuseo-vierailun antiin ja oppiin.

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen.

Hinta
Vapaa pääsy.
Ilmoittautumiset

KULPS!-vierailun voi varata numerosta 050-5900137 tai sähköpostiosoitteesta lelumuseo[a]hevosenkenka.fi mielellään kahta viikkoa etukäteen. Ryhmiä otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Ikäsuositus
7.-9.-luokkalaiset
Kesto
1 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.