ti 09.10.2018 17.30 - to 01.11.2018 15.00

Saara Nurmi: Lähempänä villiä sydäntä

Vindängen - Tuulikuja 6
Taiteilijatapaaminen 9.10.2018 klo 17.30. Tervetuloa!

Teatterin näyttämö on riisuttu kaikesta. Ihan kaikesta. Tanssijan liikkeen ääriviivat piirtyvät yhden polttimon valossa. Sellaisen polttimon, mitä käytetään kotona keittiön kattovalaisimessa. Tuo yksi valo luo elämän. Kuinka vangita tuo katoava liike? Näyttämöteoksia dokumentoidaan kuvina ja ääninä, jotta voidaan kertoa mitä esityksessä tapahtui. Jotta voidaan kertoa jälkipolville miltä esitys näytti. Millainen lavastus oli. Tai puvustus. Millainen valaistus oli. Millaisia äänimaailmoja esityksessä oli. Dokumentoinnissa kyse on näyttämöllä tapahtuvan kokonaisuuden faktuaalisista muistiinpanoista. Siitä mitä näimme ja kuulimme. Mutta kuinka dokumentoida sitä miltä esitys tuntui. Normittunut tapa esittää tuntemuksia nähdystä ja kuullusta on hyvinkin verbaalisiin ilmaisumuotoihin sitoutunut. Kun näin ystäväni, Maria Nurmelan, soolokoreografian ”Lähempänä villiä sydäntä” ensimmäisen kerran, tuntemukseni olivat hyvin visuaalisia. En löytänyt sanoja sille mitä tunsin. Kaikesta huolimatta sisälläni oli jotain hyvin voimakasta. Kun Nurmela esitti teostaan keväällä 2017 Tampereella, pyysin lupaa tulla ottamaan kuvia hänen esityksestään. Kävin kuvaamassa teosta uudestaan syksyllä 2017 kun Nurmela esitti teostaan Turussa.

Vindängenissä nähtävät kuvat kertovat visuaalisesti sen mitä minä, Saara Nurmi, kuvataiteilijana koin ja tunsin Maria Nurmelan tanssista. Tanssiesityksellä on oma tarinansa kerrottavana. Ja kuvilla on oma tarinansa. Kuitenkin ne linkittyvät yhteen, koska kumpikin tarina on ollut kameran sulkimen avautuessa samassa hetkessä samassa tilassa.

Saara Nurmi on Turusta kotoisin oleva porilainen kuvataiteilija. Nurmelle ominaisimmat ilmaisumuodot ovat valokuvaus ja kuvanveisto. Syksyn näyttelyn valokuvat ovat Maria Nurmelan tanssiteoksesta ”Lähempänä villiä sydäntä”.


www.saaranurmi.com
Tapahtumapaikka
Vindängen, ravintola
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kaupunki ja Folkhälsan
Hinta
Vapaa pääsy.