la 15.08.2020 09.00 - pe 04.06.2021 16.00

Villiyrttityöpajat kouluille

Gallen-Kallelan Museo - Gallen-Kallelan tie 27

Työpaja sisältää noin 30min opastuksen museossa painotuksena perustieto Akseli Gallen-Kallellasta, Tarvaspään alue ja Akseli Gallen-Kallelan luontosuhde. Sen jälkeen käydään läpi perustietoa jokamiehenoikeuksista, villiyrteistä ja –vihanneksista sekä niiden keräämisestä. Museon piha-alueelta etsitään yhdessä noin viisi eri kasvia, jotka sopivat syötäväksi. Lopuksi nautitaan museon kahvilassa keittolounas ja keiton päälle voi laittaa kerättyjä kasveja, jotka on huuhdeltu ja silputtu.

Villiyrttityöpajassa oppiainerajat ylittyvät. Työpajan voi liittää muun muassa kuvataiteen, biologian, ympäristöopin, terveystiedon ja kotitalouden opintojen yhteyteen. Sen avulla oppilas saa moniaistisesti ja kokemuksellisesti omasta ympäristöstään tietoa, joka vahvistaa luontosuhdetta ja jota voi hyödyntää myöhemminkin oman hyvinvointinsa, ekologisen elämäntavan ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Lisäksi villiyrit ovat juuri nyt trendikkäitä!

Villiyrttikursseja voi järjestää keväällä ja syksyllä.

Tapahtumapaikka
Gallen-Kallelan Museo
Hinta
Kouluryhmille 12€/hlö
Espoolaisten peruskoulujen luokat 4 - 9 voivat varata työapajan KULPS -kerran lukuvuodessa tapahtumana, jolloin se on ryhmälle maksuton. (tarjolla rajoitettu määrä.)
Ilmoittautumiset

info@gallen-kallela.fi

0104068840

Ikäsuositus
yläkoulut
Kieli
suomi
Kesto
2,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.
Hinta ryhmille:

Kouluryhmille 12€/hlö
Espoolaisten peruskoulujen luokat 4 - 9 voivat varata työapajan KULPS -kerran lukuvuodessa tapahtumana, jolloin se on ryhmälle maksuton. (tarjolla rajoitettu määrä.)