pe 10.08.2018 09.00 - pe 31.05.2019 19.00

Lelujen ja leikkien historiaa -KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseon vierailulla pohditaan lapsuuden ja lelujen historiaa monipuolisesti. Vierailu sisältää Lelujen ja leikkien historiaa  -opastuksen ja Perinnelelu tuunaamo -työpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Opastuksella tutustutaan Lelumuseo Hevosenkengän perusnäyttelyyn Laiva on lastattu leluilla. Opastuksen aikana tutustutaan ja pohditaan yhdessä, miten lelut, leikit ja lasten elämä ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa 1800-luvulta nykypäivään. Opastuksella käydään läpi Suomen historian vaiheet viimeisen sadan vuoden aikana lapsien ja lapsuuden kannalta katsottuna.

Perinnelelu tuunamo -työpajassa tutustutaan suomalaiseen viisikymmentä vuotta vanhaan lasten leluun, jolla leikitään vielä nykyisinkin. Lapset ovat leikkineet pyörällä kulkevilla leluilla siitä asti kun pyörä tuhansia vuosia sitten keksittiin. Työpajassa oppilaat pääsevät kokoamaan ja tuunaamaan klassisista neppisautosta omanlaisen version.  Kesto noin 45 minuuttia.

Hinta
Vapaa pääsy.
Ilmoittautumiset

KULPS!-vierailun voi varata numerosta 050-5900137 tai sähköpostiosoitteesta lelumuseo[a]hevosenkenka.fi mielellään kahta viikkoa etukäteen. Ryhmiä otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Ikäsuositus
7.-9.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.