pe 10.08.2018 09.00 - pe 01.03.2019 19.00

Tupaantuliaiset -KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseon vierailulle pohditaan kodin ja kotileikin historiaa ja nykypäivää monipuolisesti. Vierailu sisältää Tupaantuliaiset -opastuksen ja Kotini on linnani -työpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.

Kotini on linnani -työpajassa perehdytään kodin käsitteeseen suunnitellen ja askarrellen oma tai unelmien koti.  Millainen on sinun kotitalosi? Tai millaisessa talossa haluaisit asua? Tässä työpajassa tehdään pienoismalli kotitalosta kierrätysmateriaaleja käyttäen.

Opastuksella tutustutaan  Tupaantuliaiset - kotileikkejä ja leikkikoteja -erikoisnäyttelyn myötä kotileikin historiaan ja nykyisyyteen.  Kotileikin idea on pysynyt samana kautta aikojen, mutta sen välineistö ja roolit ovat muuttuneet ajan saatossa. Opastuksella nähdään muun muassa leikkimökin esineistöä 80 vuoden takaa, leluja meiltä ja maailmalta sekä kotileikin välineitä aina 1900-luvun alusta lähes nykypäivään. Opastuksella pohditaan myös kodin ja kotileikkien merkitystä lapsille sekä käsitellään kodista pois lähtemiseen liittyvä teemoja siirtolaisuudesta, evakkoihin ja nykyajan pakolaisuuteen.

Hinta
Vapaa pääsy.
Ilmoittautumiset

KULPS!-vierailun voi varata numerosta 050-5900137 tai sähköpostiosoitteesta lelumuseo[a]hevosenkenka.fi mielellään kahta viikkoa etukäteen. Ryhmiä otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Ikäsuositus
7.-9.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.