pe 13.04.2018 18.30 - 20.00

KannuKino: Kyrsyä – Tuftland

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4


Suomi 2017
Ohjaus: Roope Olenius
Pääosissa: Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Ria Kataja, Neea Viitamäki, Arja Pekurinen, Ari Savonen, Janne-Markus Katila, Mirja Oksanen, Sampo Marjomaa
Kesto: 1 h 29 min
K16
Englanninkieliset tekstit / English subtitles

Esityksessä vieraana Roope Olenius (ohjaaja-tuottaja) ja Veera W. Vilo (päänäyttelijä-tuottaja).

Kyrsyä – Tuftland on puolitoistatuntinen sekoitus mysteeriä, trilleriä ja junttikauhua Twin Peaks-tyylisellä huumorilla varustettuna. Se on kotimainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen. Leffan tapahtumat sijoittuvat Suomen idyllisiin maisemiin. Roope Oleniuksen esikoiselokuva on genre-rajoja rikkova kokonaisuus, joka käsittelee mm. naisten oikeuksia, ihmisen suhdetta luontoon ja nuorten aikuisten työttömyyttä. Naiset ovat myös tekijäjoukossa poikkeuksellisen hyvin edustettuna.

Elokuvan keskiössä on elämän kolhima tekstiilialan opiskelija Irina (Veera W. Vilo), joka on ottanut vastaan kesätyöpaikan eristyneeltä ja eriskummalliselta Kyrsyän kylältä. Kun Irina alkaa pikkuhiljaa päästä elämässä jaloilleen, alkavat harmittomat ja eriskummalliset kyrsyäläiset paljastaa todellisen luonteensa.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa 9.12.2017 Teksasissa, jossa se pokkasi palkinnon parhaasta ohjauksesta. Tämän jälkeen se voitti parhaan fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon Arizonassa. Seuraavaksi elokuva kisaa Tallahassee Film Festivaaleilla Floridassa. Austin Chronicle -lehti kirjoitti Teksasissa elokuvasta  "...the directorial debut of Roope Olenius is part art house hillbilly horror, part stylized political meditation, and an excellent international addition to the year of #MeToo."

Kyrsyä – Tufland nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa 2.3.2018 Hitusen Hämyä-elokuvafestivaalin avajaiselokuvana Hämeenlinnassa loppuunmyydyssä näytöksessä.

Yksityisrahoitteisen elokuvan levittäjä on sen tuotantoyhtiö Bright Fame Pictures.

Elokuva on esitetty useilla ulkomaisilla festivaaleilla, mm.:
Austin, Teksas - Other Worlds Austin (paras ohjaus)
Jaipur, Intia - Jaipur International Film Festival (Competition, Welcome Regard-sarja)
Landsberg am Lech, Saksa - SnowDance Independent Film Festival (Competition-sarja)
Phoenix, Arizona - Arizona Underground Film Festival (Avajaiselokuva, paras fiktiivinen elokuva)

Traileri

Esitys on Kaikukortti-tapahtuma. KannuKinon Kaikukortti-liput voi lunastaa vain paikan päältä esityksen yhteydessä, ei Lippupisteestä. KannuKinossa Kaikukortilla saa lipun itselleen ja yhdelle mukana olevalle alle 16-vuotiaalle lapselle.

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
7 € + toimitusmaksu Lippupiste (22.3. lähtien), 7 € ovelta.