pe 16.03.2018 18.30 - 20.20

KannuKino: He jäivät -dokumenttielokuva

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4


Suomi 2017
Ohjaus: Tommi Rautio
Pääosissa: Saara Elina, Johan-Erik Mäkelä, Tiia Lyijynen, Anja Reittola, Samuli Longi
Voice over -äänet: Jere Saarela, Saara Elina
Kesto: 1 h 50 min
K12

Tommi Raution He jäivät on poeettinen dokumenttielokuva talvisodasta lapsenlapsen näkökulmasta.

Elokuvassa tuodaan esille naisen asema kotirintamalla ja toisaalta sivutaan vähän historiassa puhuttua Keljan taistelua, yhtä talvisodan ratkaisutaisteluista.

Elokuvan fiktiivisessä osassa kerrotaan inhimillinen tarina sotilaan ja hänen vaimonsa kohtalosta talvisodan jaloissa perustuen autenttiseen kirjeenvaihtoon. Dokumentaarisessa osassa kaksi Keljan taistelussa sotineen sotilaan lastenlasta etsivät pappansa kohtaloa sekä kuullaan muun muassa kertomuksia evakkotaipaleelta.

Dokumenttielokuvan kuvitus tukeutuu aikalaisvalokuviin, näyteltyihin fiktiokohtauksiin, luontokuvauksiin, kahden lapsenlapsen dialogiin, veteraanien kertomuksiin sekä asiantuntijahaastatteluihin (muun muassa Suomen historian professori Maria Lähteenmäki sekä toimittaja ja kirjailija Reeta Paakkinen).

Elokuvan on käsikirjoittanut, ohjannut, kuvannut, editoinut ja tuottanut joensuulainen Tommi Rautio. Elokuva on Raution toinen pitkä dokumenttielokuva. Aiemmin hän on ohjannut dokumenttielokuvan Oothan vielä ja lyhytdokumentin Kaksi laulua elämästä.

Dokumenttielokuva kuuluu osana Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuoden ohjelmaan.

Traileri

Esitys on Kaikukortti-tapahtuma. KannuKinon Kaikukortti-liput voi lunastaa vain paikan päältä esityksen yhteydessä, ei Lippupisteestä. KannuKinossa Kaikukortilla saa lipun itselleen ja yhdelle mukana olevalle alle 16-vuotiaalle lapselle.

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
Liput 7 € + toimitusmaksu Lippupiste (22.2. lähtien), 7 € ovelta.