Tue 21.09.2021 13.30 - 15.30

Iltapäiväelokuva: Kärsimys ja kunnia

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Ti 21.9.2021 klo 13.30

Espanjalaisen elokuvan omaleimaisen legendan Pedro Almodóvarin uusin elokuva on katkeransuloinen tarina taiteilijaelämästä. Pääosissa nähdään Antonio Banderas ja Penélope Cruz.

Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista (Antonio Banderas), joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan: lapsuus 1960-luvulla Valenciassa sinne paremman elämän toivossa muuttaneessa perheessä, ensimmäinen intohimon kokemus, ensirakkaus aikuisena 1980-luvun Madridissa, kivulias ero kiihkeän suhteen jälkeen, kirjoittaminen ainoana keinona unohtaa jotain unohtumatonta, elokuvan pariin ajautumisen varhaiset vaiheet ja tyhjyys, pohjaton tyhjyys, joka estää elokuvanteon. Muistellessaan omaa menneisyyttään Salvador huomaa haluavansa kertoa siitä ja tästä tarpeesta löytyy myös hänen pelastuksensa.

Kärsimys ja kunnia käsittelee luovuutta, sitä miten vaikeaa luovaa työtä on erottaa muusta elämästä, ja kutsumusta, joka antaa sille merkityksen ja luo toivoa. Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa ja Antonio Banderas huomioitiin roolistaan parhaan miespääosan palkinnolla. Ylistävät arvostelut maailmalla saanutta elokuvaa on kutsuttu Almodóvarin parhaaksi työksi vuosiin ja sen tarinasta on löydetty omaelämäkerrallisia piirteitä.

Ohjaus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Antonio Banderas, Penelope Cruz
Ikäraja: K16
Kesto: 1 h 53 min
Kieli: espanja, tekstitys suomeksi

Vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sellosalin ovet avataan 30 min ennen esityksen alkua.

 

 

 

 

 

 

 

 

Venue
Sellosali