Thu 30.07.2020 09.30 - Mon 31.05.2021 09.30

2. luokkien kirjastotarjonta

Espoon kaupunginkirjasto -

Kouluille ja päiväkodeille > Alakouluille

 

Ilmoittautuminen tapahtuu webropol-lomakkeella: (linkki tulossa)

 

2.-luokkalaisille on tarjolla

Kirjavinkkaukset

Kirjastossa, koulussa, etänä (kesto n. 30min).
Kirjavinkkaus on lukemaan innostamista ja tarinankerrontaa. Kirjavinkkari voi esitellä ja vinkata kirjoja, joiden joukossa on niin hittikirjoja ja uusimpia uutuuksia kuin myös klassikkoja ja helmiä vuosien varrelta. On myös mahdollista räätälöidä luokalle täsmävinkkaus sen pohjalta, miten innokkaita lukijoita oppilaat ovat ja millaisista asioista ja aiheista he ovat kiinnostuneita. Kirjavinkkaus voi liittyä esimerkiksi Kirjallisuuden ravintoympyrään ta lukudiplomiin.

Kirjamaistiaiset

Kirjastossa (kesto n. 45 min.)
Kirjamaistiaiset on toiminnallinen tapa etsiä mieleistä luettavaa ja sopii hyvin lukupiirin aloitukseksi. Maisteltavaksi voidaan valita kirjoja myös jostain tietystä teemasta.

Kirjastoauton tilauskäynnit

Jos matka kirjastoon on hankala, tilatkaa kirjastoauto koululle. Kirjastoauton perusvalikoiman lisäksi voitte toivoa haluamaanne kirjallisuutta autosta lainattavaksi. Kirjastoautossa järjestetään myös ekaluokkalaiskampanjan käyntejä. 

Ennen varausta jutelkaa muiden opettajien kanssa, ja tehkää yhteinen ilmoittautuminen. Voitte ehdottaa alustavaa lainausaikataulua. Voitte varata yhden päivän kerrallaan. Uuden ajan varaaminen samoja luokkia varten on mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty.

Kirjastoauton tilaaminen tapahtuu Microsoft Bookings -työkalun avulla: (linkki tulossa)

Valitkaa ensin haluamanne palvelu, jonka jälkeen voi valita sopivan päivän ja kellonajan. Yhtä luokkaa varten on hyvä varata vähintään 30 min. aikaa.

Kirjavinkkistriimit

Kirjallisuuden ravintoympyrä 10.11.2021

Kirjallisuuden ravintoympyrässä tutustutaan eri kirjallisuuden lajeihin eli genreihin: jännitys, fantasia, realismi, runous, tietokirjat ja sarjakuvat. Timo, Johanna ja Toni innostavat kiinnostumaan kielestä ja kirjallisuudesta, sekä havainnoimaan ja tulemaan tietoiseksi omista lukutottumuksistaan.

Joululomalle lukemista 8.12.2021

Kuvaus tulossa

Työpajat

Ihan pimee -työpajat kirjastoautossa 2.-3.11.2021 ja 5.11.2021

Kirjastoautossa (kesto n. 45 min.)
Ihan pimee! -työpajassa tutustutaan pimeän ja yön erilaisiin ilmiöihin. Työpaja sisältää kirjallista ja kuvallista tuottamista sekä kirjavinkkejä. Elämyksellisen työpajan tehtävät inspiroivat mielikuvitusta ja kehittävät luovuutta.

 

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School classes can attend the library path without restrictions.