Sat 25.01.2020 18.00 - 21.00

Kulttuurimaistiaiset: Iloinen Iso-Britannia

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Kulttuurimaistiaiset: Iloinen Iso-Britannia
Tervetuloa upeiden elokuvien, sykähdyttävän musiikkia ja maistuvien herkkujen pariin. Värikkäässä tapahtumasarjassa matkataan ympäri maailmaa ja nautitaan eri maiden elokuvista, ruoasta ja musiikista. Kevään ensimmäinen Kuukauden leffa -näytös on osa Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarjaa ja Espoon kulttuurikeskuksen valloittaa iloinen Iso-Britannia. Illan aluksi nautitaan englantilaisen keittiön herkkuja Hugh Sheehanin duon esittämän brittiläisen musiikin säestyksellä. Kulttuurimaistiaiset huipentuvat elokuvanäytökseen The Favourite (Irlanti, Iso-Britannia, Yhdysvallat 2018).

Liput alk. 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi. Ohjelman lisäksi tarjoamme ruokamaistiaiset. Tapahtuman kokonaiskesto on noin 2 h 45 min.


The Favourite
Irlanti, Iso-Britannia, Yhdysvallat 2018, 120', K16, komedia
Ohjaus: Yorgos Lanthimos
Pääosissa: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn
Kesto 2 h
K16

1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Tästä huolimatta ankkakilpailut ja ananasten syöminen ovat suosittua ajanvietettä. Kuningatar Anne on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista. Uuden palvelijattaren Abigailin viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa tilaisuutensa tulleen palata aristokraattisille juurilleen, ja kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa, Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle. Heidän nopeasti kehittyvä ystävyytensä antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.


Kuukauden leffa -sarja keväällä 2020:

25.1. Yorgos Lanthimos: The Favourite
18.2. Hirokazu Kore-eda Shoplifters -perhesalaisuuksia
24.3. Olivier Assayas: Rivien Välissä (Doubles vies) 
9.4. Nadine Labaki: Kapernaum – kaaoksen lapset
Venue
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Organizer
Espoon kulttuurikeskus ja Espoo Ciné International Film Festival
Price
Liput 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi