Wed 04.12.2019 19.00 - 21.00

Friggin Folkkijoulu vierainaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 A

Ke 4.12. klo 19

Kotimaisen kansanmusiikin superyhtye Friggin viime vuonna aloittama uusi joulukonserttiperinne saa toivottua jatkoa tänä jouluna, kun yhtye saapuu konsertoimaan tunnelmalliseen Sellosaliin. Viime jouluna yhtye liikutti ja herätti hurmosta Helsingistä Rovaniemelle ja valloitti yleisön sydämet lämpimällä ja sävykkäällä esiintymisellään.

Friggin rinnalla loistavilla solisteilla Johanna Förstillä ja Timo Rautiaisella on vahva side kansanmusiikkiin, ja lavalla heidät nähdäänkin mandoliinin ja viulun varressa Friggin taitavan muusikkorivistön rinnalla.

Ohjelmistossa korostuu vanhan ajan aito ja maanläheinen joulu sekä kaikki ne tunnelmat, joita muusikoiden kotoisiin, kansanmusiikin täyteisiin joulumuistoihin liittyy. Illan aikana kuullaankin koko kansan rakastamia joululauluja kuten Tonttu, Marian poika ja Joulukirkkoon, jotka muotoutuvat uudelleen Friggin sovituksissa. Näiden tuttujen laulujen rinnalla kuullaan erityisesti Folkkijoulua varten Friggin jäsenten säveltämiä joululauluja kuten Salmelan luihu ja Sauna jouluksi. Tämän vuoden kiertuetta varten tullaan tekemään myös aivan uusia lauluja.

Riehakkaana livebändinä tunnetun Friggin huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Lukemattomien ulkomaan kiertueiden vuoksi yhtyeen Suomen esiintymiset ovatkin olleet harvinaista herkkua. Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana yhdeksän levyä, joista viimeisin on ensimmäistä Folkkijoulu-kiertuetta varten valmistunut Joululaulut. Syksyn ja joulukiertueen myötä Frigg suuntaa kohti 20-vuotisjuhlavuottaan, jolloin luvassa on muun muassa konsertteja maamme johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina.
 

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput 28/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Venue
Sellosali