Esiopetukselle

Öppiäisagentti-koulutukset jatkuvat ensi syksynä! Öppiäiset ovat helppotekoisia ja sympaattisia minirobotteja, joita rakennetaan työpajoissa espoolaispäiväkodeissa ja eskareissa yhteistyössä Espoon kaupunginkirjaston kanssa. 

Öppiäisten vaihtoehtona on toiminnallinen Muumi-satutunti, josta tulee lisätietoa myöhemmin syksyllä. Ryhmä voi osallistua joko Öppiäis-työpajaan tai Muumisatutuntiin, ei siis molempiin. 

 

Esiopettajien Öppiäisagentti-koulutus antaa lisävalmiuksia  teknologiakasvatukseen. Öppiäisten rakentaminen innostaa lapsia tutustumaan arjen teknologiaan luovuuden kautta. Minirobotti voi näyttää miltä vaan – vain mielikuvitus on rajana. Sen voi myös liittää eri teemoihin ja tarinoihin. 

Kukin eskariopettaja osallistuu ensin Öppiäisagentti-koulutukseen ja sen jälkeen vetää Öppiäispajan robottien rakennusosuuden kirjastossa itse tai pyytää mukaan TVT-tuutorin. Kirjaston työntekijä puolestaan huolehtii tilasta, tarvikkeista ja vetää Öppiäispajan satutunnin sekä kokoa aiheeseen sopivan kirjakassin.


Kun olet käynyt Öppiäisagentti-koulutuksen, voit ilmoittaa ryhmäsi Öppiäispajaan. Varaathan aikaa työpajalle n. 1,5 tuntia. Paikat varataan nopeat syövät hitaat menetelmällä, ilmoittautumislomakkeessa vain vapaat ajat ovat näkyvissä. Kirjastotyöntekijä on esiopettajaan yhteydessä Öppiäispajan lähestyessä. Ilmoittautumislomakkeen linkki tulee tälle sivulle myöhemmin syksyllä.

Kirjastossa on askartelun perusvälineistö sekä Öppiäisiävarten tarvittavat patterit ja moottorit. Ryhmiä pyydetään tuomaan mukanaan etukäteen kerättyjä luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. 

 

Ilmoittautuminen Öppiäisiin tapahtuu tämän lomakkeen kautta: https://webropol.com/s/oppiaiset.

 

Tervetuloa Öppiäisten ihanaan maailmaan! 

 

ps. Tässä pieni makupala tulevasta Muumi-satutuokiosta:
Tarinahetken jälkeen on aika tarttua toimeen: kirjastoon on kadonnut kaikenlaista. Osa etsityistä löytyykin tarkkaan ruutua katsomalla, osaan tarvitaan tarkkaa kirjaston tutkimista. Muumiseikkailun kautta eläydytään monenlaisiin tunteisiin ja tilanteisiin. Samalla opitaan kirjaston käyttöä ja paikkoja. Kuinkas sitten kävikään?