KULPS!-KIRJASTOPOLKU

Ilmoittautumisohjeet sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt löydät tästä:

Esiopetukselle
Alakouluille
Yläkouluille
Lukudiplomit ja lukuhaaste

Services for groups in English

 

Kirjaston kouluyhteistyöpalvelut kevätlukukaudella 

Koronarajoitusten vuoksi emme voi tällä hetkellä ottaa ryhmiä vastaan kirjastoissa emmekä vierailla kouluilla.

Kevätlukukaudella vinkkauksia, tiedonhaunopastuksia, kirjailijavierailuja ja työpajoja järjestetään ensisijaisesti etäpalveluina.   

Lisätietoja asioinnista Helmet-kirjastoissa: https://www.helmet.fi/fi-FI/content/218105/23


Lukisitko? Tiedätkö? Kokeilisitko?

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu. Opettaja voi varata luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijatapahtumaan* voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan. 

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

 

*Virtuaaliset KULPS!-kirjailijatapahtumat

Jokaisella Espoon 3.-6. -luokkalaisella on nyt mahdollisuus tavata oikea kirjailija kevätlukukaudella. Lukukeskus järjestää virtuaalivierailun tekniikan ja sen testausmahdollisuuden.

Ilmoittautuminen: https://webropol.com/s/kulpskirjailijat

Voitte ilmoittautua vierailulle, vaikka luokka olisi jo tänä lukuvuonna osallistunut kirjailijavierailulle tai muuhun kirjastopolun palveluun.  

Ruotsinkieliset KULPS!-kirjailijatapahtumat: sara.nordlund-laurent@espoo.fi.
Yläkoulujen KULPS!-kirjailijatapahtumat: aila.kaunisvaara@espoo.fi.

 

Koululaisten ja eskarien isot etätapahtumat keväällä 2021

Kevään aikana järjestetään osana Kulps-kirjastopolkua valikoima erilaisia isompia etätapahtumia, joihin luokat voivat osallistua vapaasti. Tarkempi ohjelma sekä päivämäärät näkyvät alta. Ilmoittautumisen jälkeen saat liittymislinkin tapahtumaan.

Ilmoita luokkasi mukaan tästä: https://webropol.com/s/isotetatapahtumatkevat2021

Pääasiassa tapahtumat ovat koululuokille tarkoitettuja suljettuja tapahtumia, ja ne toteutetaan Teams-kokouksina, jolloin myös osallistujat pääsevät ääneen.  Jos kyseessä on avoin yleisötapahtuma, siitä mainitaan erikseen. Osallistumiseen tarvitset luokkaan toimivan ruudun, kaiuttimet sekä halutessanne webkameran ja mikrofonin. 

Ohjelma täydentyy kevään mittaan.

TULEVA OHJELMA

UUSI OHJELMA LISÄTTY: Keskiviikkona 19.5. klo 10.15.  Runoja ötököistä ja perhosista kitaran sävelten siivin. Esikoulu  - 4. luokat. Kesto 45 min.

UUSI OHJELMA LISÄTTY: Keskiviikkona 26.5. klo 10.15 -11. Kesäkirjavinkkaus vitoskutosille. Kirjavinkkarit Pirkko Ilmanen, Heliminna Hakala, Jenna Nokkala ja Marjukka Peltonen vinkkaavat luettavaa riippumattoon, rannalle ja kesäillan hämärään. Tarinoiden siivin lomalle!

UUSI OHJELMA LISÄTTY: Keskiviikkona 2.6. klo 10.15 - 11. Kesäkirjavinkkaus kolmosnelosille. Kirjavinkkarit vinkkaavat luettavaa riippumattoon, rannalle ja kesäillan hämärään. Tarinoiden siivin lomalle!

MENNYT OHJELMA

Keskiviikkona 3.3. klo 10.15, Runokimara 1. - 4.-luokkalaisille: Runoja ammateista, oudoista otuksista ja kammotuksista. Tule tutustumaan hyttysenkesyttäjään ja muihin ammatteihin. Runokimarassa sinulle selviää myös millainen otus on Röyhky, Luurukuiku tai Könttökinttu? Lopuksi oppilaat saavat "Minun ihmeolentoni" -runotehtävän.

Keskiviikkona 10.3. klo 10.15, 1. - 2.-luokkalaisten kirjavinkkaus. Luvassa parhaita helppolukuisia kirjoja jo lukemaan oppineille

Keskiviikkona 17.3. klo 10.15. 3. - 4.-luokkalaisten kirjavinkkaus. Luvassa uutuuksia ja kevään suosikkeja.

Keskiviikkona ke 24.3. klo 10.15. PERUUNTUNUT: Tapiola Sinfoniettan soittajan Pasi Pihlajan soitinesittelyMiten käy, kun klovni päästetään soitimien ääreen? Eskarit ja 1. luokat.

Keskiviikkona 7.4. klo 10.15. Kumi-Tarzan lukudiplomivinkkaus 3. - 4.-luokkalaisille. Parhaat vinkit Kunnari-lukudiplomin 3.-4.-luokkalaisten kirjoista. Kirjavinkkarina Toni Kettinen Ison Omenan kirjastosta.

UUSI OHJELMA LISÄTTY:  Tiistaina 13.4. klo 9. Aikamatka - kirjallisuuspohjainen retki esihistoriasta tulevaisuuteen. Aikamatka sopii täydellisesti 5.-6. luokkien historian opetussuunnitelmaan. Astu aikakoneen kyytiin ja lähde seikkailulle historiaan kaunokirjallisuuden, musiikin, kuvien ja äänien siivittämänä. Kesto 60 min

PERUUNTUNUT: Keskiviikkona 14.4. klo 10.15. Kuinka kilpikonna sai kilpensä? Tapiola Sinfoniettan Pasi Pihlajan kanssa yhteistyössä toteutettu musiikkisatutunti. Eskarit ja 1. luokat

Keskiviikkona 21.4. klo 10.15. Matilda lukudiplomivinkkaus. Parhaat vinkit Kunnari-lukudiplomin 5.-6.-luokkalaisten kirjoista. Kirjavinkkarina Marjukka Peltonen Otaniemen kirjastosta.

Keskiviikkona 28.4. klo 10.15. Kaikille avoin yleisötapahtuma: Kaksikielinen vappuaskartelu kirjavinkein 6-9 vuotiaille / Tvåspråkigt pyssel med boktips inför vappen åt 6-9 åringar

 

Kirjastoauto Välkky koululle 

Kun kirjastoautotoiminnan rajoituksia puretaan, voi koulu tilata kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille. Opettajat laativat aikataulun, jonka mukaan oppilaat käyvät Välkyssä lainaamassa turvavälein ja mahdolliset rajoitukset huomioiden. Kirjastoautovierailut ovat alakoulujen varattavissa lomakkeella 27.1. alkaen. PÄIVITYS:  Ilmoittautumislomake julkaistaan myöhemmin. Tällä hetkellä kirjastoautot eivät kierrä. Kirjaston rajoitetut palvelut ovat voimassa tällä hetkellä helmikuun loppuun asti. (päivitetty 1.2.2021)