Thu 08.08.2019 09.00 - Fri 04.06.2021 19.00

Lelujen ja leikkien historiaa KULPS! -opastuspaketti

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Kierroksella tutustutaan Lelumuseo Hevosenkengän perusnäyttelyyn Laiva on lastattu leluilla. Opastuksen aikana tutkitaan ja pohditaan yhdessä, miten lelut, leikit ja lasten elämä ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa 1800-luvulta nykypäivään. Opastuksella käydään läpi Suomen historian vaiheet viimeisen sadan vuoden aikana lapsien ja lapsuuden kannalta katsottuna. Opastuksella oppilaat pääsevät myös koskettamaan ja kokeilemaan eri vuosikymmenten lasten leluja. Opastuksen aikana pohditaan myös oppilaiden oman lapsuuden eroja ja yhtäläsyyksiä suhteessa menneisyyteen ja nykyisyyteen. Opastus sopii hyvin etenkin 8.-luokan historian opintojen sisältöihin, mutta sopii erinomaisesti  hyvin myös 7-. ja 9-luokkalaisille. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa tekemässä teemaan liittyvää omatoimista tehtävää ja sitten vaihdetaan päittäin. Kesto 1h

 

Price
Vapaa pääsy.
Ilmoittautumiset

KULPS!-vierailun voi varata numerosta 050-5900137 tai sähköpostiosoitteesta lelumuseo[a]hevosenkenka.fi mielellään kahta viikkoa etukäteen. Ryhmiä otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Age recommendation
7.-9.-luokkalaiset
Duration
1 h

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School groups can attend the cultural path free of charge once during the spring term and once during the autumn term – according to the KULPS!-grades.