Fri 10.08.2018 09.00 - Fri 01.03.2019 19.00

Tupaantuliaiset KULPS! -opastus

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Opastuksella tutustutaan  Tupaantuliaiset - kotileikkejä ja leikkikoteja -erikoisnäyttelyn myötä kotileikin historiaan ja nykyisyyteen.  Kotileikin idea on pysynyt samana kautta aikojen, mutta sen välineistö ja roolit ovat muuttuneet ajan saatossa. Opastuksella nähdään muun muassa leikkimökin esineistöä 80 vuoden takaa, leluja meiltä ja maailmalta sekä kotileikin välineitä aina 1900-luvun alusta lähes nykypäivään. Opastuksella pohditaan myös kodin ja kotileikkien merkitystä lapsille sekä käsitellään kodista pois lähtemiseen liittyvä teemoja siirtolaisuudesta, evakkoihin ja nykyajan pakolaisuuteen. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa tekemässä teemaan liittyvää omatoimista tehtävää ja sitten vaihdetaan päittäin. Kesto 1h

 

Price
Vapaa pääsy.
Booking

KULPS!-vierailun voi varata numerosta 050-5900137 tai sähköpostiosoitteesta lelumuseo[a]hevosenkenka.fi mielellään kahta viikkoa etukäteen. Ryhmiä otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Age recommendation
7.-9.-luokkalaiset
Duration
1 h

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School groups can attend the cultural path free of charge once during the spring term and once during the autumn term – according to the KULPS!-grades.