Info

Body

ÖPPETTIDER

Museet är stängt under vintertiden, och öppnar sina dörrar igen på sommaren 2019. 
 

 

TRAFIK


Du kan komma till Pentala antingen med taxi båt eller med egen båt.
 

NATUREN


Esbo stads rekreationsområde på Pentala är till största delen naturskyddsområde, vilket begränsar användningen av området. Till havsstranden har man således tillgång endast via museiområdet eller från Diksands sandstrand. Vi ber gästerna behandla den sköra skärgårdsnaturen med respekt. 

Bekanta dig med ön på sidan Natur och utflykter. 

 

TOALETTER OCH TILLGÄNGLIGHET

Toaletterna, den tillgängliga toaletten och skötrummet som finns på museiområdet är öppna under museets öppettider. Det finns inga andra allmänna toaletter på ön.  Museiområdet är ett gammalt fiskarhemman och är således tyvärr endast delvis tillgängligt för rörelseförhindrade. Det finns en ramp vid Villa Rosengård och Lilla Villan. Det finns höga trösklar på museiområdet. I Gurlis hus finns det trappor och trånga utrymmen och man kommer inte in med rullstol. Mera information hittas under Toaletter och tillgänglighet.

 

ÄT PÅ PENTALA

Du kan ta med dig egen matsäck till Pentala eller njuta av läckerheter på Café Lillstugan och Skärgårdsrestaurangen Paven. Du kan äta din medhavda mat i museiområdets pausrum Lilla Villan eller utomhus, med respekt för naturen.
Mera information hittas under Ät på Pentala.

 

KONTAKTINFORMATION

Pentala skärgårdsmuseum
Pentala 44
02380 Esbo

Koordinat: N=6665617.728, E=370727.893

Postadress: 
Esbo stadsmuseum / Pentala skärgårdsmuseum
PB 3250, 02070 Esbo stad

Telefon: 043 8252 641
 

E-post: saaristomuseo@espoo.fi

Personalens kontaktuppgifter: Esbo stadsmuseet