Barnens museifestival

Body

WeeGees Barnens museifestival gjorde åter succé

Den traditionella Barnens museifestival som firades i Utställningscentret WeeGee på veckoslutet den 17–18 mars 2018 slog åter besöksrekord. Det populära evenemanget hade över 8 000 besökare under två dagar.  Årets tema för Barnens museifestival var ”Hela familjens byggparty”. Det högklassiga och pedagogiska programmet belyste byggande ur många olika perspektiv. På Barnens museifestival lär sig barnen att museet även finns till för dem och att det är kul på museet.

På scenen drog Kikattava Kakkiainen igång barnens disco och Pikku Papun Orkesteri ackompanjerade dansen. På evenemanget kunde man även bekanta sig med Onnelis och Annelis hus, bygga med de gigantiska och pedagogiska Fröbelklossarna designade av konstnär Alexander Reichstein och hacka leksaker. På Legoklossens 60-årskalas byggde man med cirka 100 000 Legobitar och i Majadisko handledde skulptör Sakari Kannosto byggandet av en hel discoby av kojor.

Evenemanget ordnades i samarbete mellan Utställningscentret WeeGee/Evenemangs- och kulturtjänsterna i Esbo, EMMA – Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Finlands Urmuseum och Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä. På evenemanget deltog även Esbo bildkonstskola, Helinä Rautavaaras museum och Föreningen för designfostran i Finland.

#barnensmuseifestival

Du kan återuppleva festivalkänslan på Facebook.

Nästa gång är det festivalstämning i WeeGee åter våren 2019. Mer information om det kommande evenemanget publiceras på den här sidan i början av året 2019.