Barnens museifestival

Body

Barnens museifestival fyller Utställningscentret WeeGee med svängig trafikjam 30.-31.3.2019

På kommande är ett veckoslut fullspäckat med program för hela familjen med festivalstämning. I år är temat svängig Traffic Jam. Så välj ditt fordon, tryck på gasen och kurva in till WeeGee! Veckoslutets workshopar har endast fantasin som gräns; bland annat formas en föränderlig bilbana, en framtida stad byggs upp av jätteklossar och man kan planera fantasifulla fordon.

Barnen tillåts framför ratten i leksaksmuseets biltvätt och mitt i alla svängiga ryck hittas också oaser för avkoppling. Trafikparkskonstaplarna Maltti och Valtti upprätthåller en fartfylld ordning och Vilunki 3000 skjutsar besökarna till olika ljudlandskap. Scenen intas också av grupper från Esbo musikinstituts pop- och jazzlinje Ebeli och Juvenalia.

Under 18-åringar och över 70-åringar gratis, övriga till priset av en museibiljett. Med Museikortet gratis inträde till Utställningscentret WeeGee.

Evenemanget ordnades i samarbete mellan Utställningscentret WeeGee/Evenemangs- och kulturtjänsterna i Esbo, EMMA – Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Finlands Urmuseum och Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä. På evenemanget deltog även Esbo bildkonstskola, Arkki -Arkitekturskolan för barn och ungdomar och Trafikskyddet. 

Museifestival på Facebook.

Poster