Oppimateriaalit

Body
Lainattavat opetuspaketit

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Entä miten viuhkakieltä puhutaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia kaupunginmuseon lainattavista opetuspaketeista eri aikakausilta. Jokainen paketti sisältää runsaan esinekokoelman. Kosketeltavien ja kokeiltavien esineiden lisäksi ne sisältävät tietoa aikakaudesta ja tarjoavat ideoita ja malleja tekemällä oppimiseen. Opetuspaketit on suunniteltu peruskoulun historianopetuksen tueksi, mutta niitä voi hyödyntää myös muussa opetustoiminnassa.

Laina-aika on 1-2 viikkoa sopimuksen mukaan. Espoolaisille oppilaitoksille lainaus on maksutonta, muille lainamaksu on 50 €/lainakerta. Opetuspaketit ovat noudettavissa KAMUsta, Näyttelykeskus WeeGeeltä, Tapiolasta sopimuksen mukaan.

Varaukset ja lisätietoja: kaupunginmuseo@espoo.fi

Esihistoria – lainattava opetuspaketti

Esihistoria-opetuspaketti sisältää esihistoriallisten esineiden ja varusteiden kopiota, joita voi vapaasti tunnustella ja kokeilla. Esineet on valmistettu aidoista materiaaleista ja niiden valmistuksessa on pyritty noudattamaan entisaikaisia esikuvia ja menetelmiä. 


Keskiaika Espoossa – lainattava opetuspaketti

Keskiaika Espoossa -opetuspaketti on runsas tietopaketti keskiajasta. Laajan esinekokoelman lisäksi opetuspaketti antaa vinkkejä ja ideoita tekemällä oppimiseen. Kokonaisuudessa käsiteltäviä teemoja ovat mm. asuminen, elämä ja arki keskiajalla, vaatetus, ruoka, kaupankäynti, pelit ja leikit. Jokaiseen teemaan liittyy tehtäviä, esineitä tai erilaisia materiaaleja, joita voi kokeilla ja kosketella.

Salonki – lainattava opetuspaketti

Salonki-opetuspaketti perehdyttää käyttäjänsä 1800-luvun historiaan ja tapakulttuuriin: miten pukeuduttiin, miten matkustettiin, miten käyttäydyttiin, mitä harrastettiin….? Opetuspaketissa on esineitä, vaatteita ja asusteita, joita voi kokeilla. Mukana on myös dokumenttielokuva Aurora Karamzinin elämästä sekä ohjekansio, josta löytyy tietoa 1800-luvusta sekä ohjeet opetuspaketin esineiden käyttöön ja käsittelyyn. Jokaiseen opetuspaketin aihekokonaisuuteen liittyy tehtäviä, harjoituksia tai käsityöohjeita. 

Lainattavat historialliset vaatteet

Historiallisten esikuvien mukaan valmistetuilla vaatteilla ja asusteilla voit eläytyä entisaikaiseen elämään. Museosta voi vuokrata sekä lasten että aikuisten vaatteita erilaisiin tapahtumiin ja juhliin, mutta myös opetuskäyttöön kouluille ja oppilaitoksille. Lainaus on maksutonta kouluille. 

Espoo sisällissodassa -aineistopaketti verkossa

Aineistopakettiin on koottu linkkejä verkossa olevien avointen aineistojen pariin sekä Espoon kaupunginmuseon kokoelmissa olevia sisällissotaa koskevia aineistoesimerkkejä. Aineistot ovat koulujen ja kiinnostuneiden käytettävissä.