Kesäpiha

Body

kesäpensselit

 

 

 

 

 

 

 


Kesäpiha 3.6.-1.8.2019 -Kujeita ja keijupölyä

Kikatusta, hihitystä ja seikkailuja on luvassa kesä-heinäkuussa jolloin ohjelmassa vuorottelevat eri yhteistyökumppanit valtausviikkojen ajan, ma-to. Luvassa myös ilta-puutarhavärikylpyjä pikkuväelle sekä avoimet Korttelistage tanssit ja ohjattuja taidetuokioita.

Pihalta löytyy myös omatoimipuuhaa; kierrä, kaartele, löydä ja ihastu! Omatoiminen pajapuuha ma-pe klo 10-15. Perehdy Aikojen aarteet -kirjojen maailmaan, kokeile kasviprässäystä, löydä Lumottua -satupolku.
Käytettävissä myös ulkolelut ja -pelit.   
 

Piipahda pihallemme; hetkeksi tai pidempään! Olet tervetullut!

 

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!
(poikkeuksena maksulliset iltavärikylvyt sekä kesäleirit)

 

Kesäleirit:

Espoon Lastenliiton kesäleiri 7-10 - vuotiaille 3.-7.6. klo 12:30-15:30 (täynnä)

Yhteisöteatteri Jäänsärkijöiden teatterileiri 8-12 -vuotiaille 3.-7.6.klo 10-15
Ilmoittautumiset Riina Salmi: rsalmi92@gmail.com (täynnä)

-- --

sitku
Marek Sabogal

To 6.6. klo 18-19.30 Kesäpihan avajaiset: Iltapalaklubi goes kesäpiha - Sitku&Unelmapaja


Nautitaan musasta ja unelmoidaan yhdessä ja istahdetaan kesäpihan pop-up kahvilaan!

Sitku on uusi ja raikas yhtye, jonka muodostavat laulaja-kitaristi Rosa-Maria ja räppäri Tiia Karoliina. Heidät tunnetaan tarttuvista melodioistaan, nokkelista sanoituksistaan sekä energisestä lavashowstaan.
Unelmapaja: Haaveet kainaloon ja kesävarpaat alle. NYTku tehdään koko perheen unelmakartta kesäksi 2019!
Taideohjaaja Jenni Vilander. 

Meijerissä Marttojen kahvio (käteismaksu)

--  --

 

Ti 11.6. klo 10-13 Lintukato -tilataideteos
Yhteisötaiteilijat Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen kutsuvat espoolaiset auttamaan suuren tilataideteoksen valmistuksessa. Teos, "Lintukato", koostuu tuhansista kierrätysmuovin suikaleista, jotka sidotaan tupsuiksi ja kiinnitetään vaijereihin. Tupsuvaijerit nostetaan Viaporintorille muodostaen kadunpätkän ylle valolla ja varjoilla leikittelevän katon. Teos on muistomerkki kaikille jo menetetyille linnuille ja yhteinen ponnistus muistuttamaan jäljellä olevien suojelemisen tärkeydestä.  

-- --

VIIKKOVALTAAJAT!

Ma-to 24.-27.6. klo 10-13 Seikkailutaidekoulu valtaa pihan!

Tehdään yhdessä kävijöiden kanssa paljain jaloin hipsuteltava seikkailupolku, rakennetaan urbaani laavu kesälekotteluun ja tehdään kokeellista katutaidetta.
Seikkailutaidekoulu on Uudellamaalla toimiva kahden kuvataideopettajan pitämä taidekoulu, jonka pedagogiikassa yhdistyy ulkoilu, leikki ja nykytaide. www.seikkailutaidekoulu.com.
 

Ma-to 8.-11.7. klo 10-13 Yhteisöteatteri Jäänsärkijät valtaa pihan!
Luvassa on vauhdikkaita teatterileikkejä ja teatteri-improvisaatiota. Itseilmaisua päästään kokeilemaan myös luovan tanssin parissa. Ohjaaja Riina Salmi.


Ma-to 15.-18.7. klo 10-13 Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandra ry valtaa pihan!
Rummutellaan djembejä ja villiinnytään afrikkalaiseen tanssiin.

 

Ma-to 22.-25.7. klo 10-13 Hupsansaa valtaa pihan!
TaideSinfonia: Sekoitus taiteen riemua ja värien sinfoniaa! Päivittäin vaihtuvissa taidetyöpajoissa musiikkia, liikkumista, askartelua ja värien iloa. Tule mukaan orkesteriin, kapellimestarina toimii Hupsansaa ry. www.hupsansaa.com

-- --

Korttelistage

To 13.6. ja to 11.7. klo 18-19.30  
Ollaan ihan tanssituulella! Jytää ja jenkkaa Auroran puutarhassa ja uudella Korttelistagella. Näitä tansseja ei oteta vakavasti vaan hypätään vaikka paljain jaloin nurmelle karkeloimaan. Valitse musaa levylaarista tai tuo lempparibiisisi CD -levyllä mukanasi. Tee omat tanssisi. Sopii kaiken ikäisille.

 

Kesäpihan Kortteli stage pienille esityksille

ma 17.6. klo 9.30-10.30 
ma 1.7. klo 9.30-10.30

Auroran ulkolava kutsuu esiintymään isoja ja pieniä. Voit laulaa, tanssia tai vaikka viheltää - päätä sinä! Halutessasi voit ilmoittautua kaisa2.pikkarainen@espoo.fi tai ilmesty paikan päälle ja lava on sinun!

-- --

 

Ilta-puutarhavärikylvytvärikylpy
tiistait: 4.6., 11.6., 18.6., 25.6. ja 2.7. klo 18-18.45

4-12 kk ikäisille yhdessä vanhemman kanssa.
Vietetään yhteinen maalaustuokio turvallisin värein, joka kerralla oma teemansa.
Ohjaaja Jenni Vilander.
Kertamaksu 8e/pari. Ei ennakkoilmoittautumisia!

-- --

 

Ohjatut aamutuokiot  -taideohjaaja Jenni Vilander
Klo 10-13:

ti 11.6. Versova vuode 
Kesäpihalla kaikki kukkii! Täällä sänkyjä ei pedata vaan niihin kasvatetaan niitty. Istuta oma siemen yhteiseen kasviteokseen. 

 

to 13.6. Satusiveltimet ja pensaspensselit  
Oletko maalannut pensaspensselillä? Puutarhasta löytyy ainekset satumaisiin siveltimiin. Rakennetaan jokaiselle oma sivellin ja kokeillaan minkälaista taidetta sillä syntyy.

 

ti 18.6. Kesäpihan taidevaihtarit Espoo ARTin kanssa 
Kokeillaan kaiken ikäisille sopivaa painolevytekniikkaa yhdessä teoksia vaihdellen. Saat oman painoteoksesi lisäksi myös toisen tekemän version siitä. Annetaan taiteen yllättää! 

 

to 20.6. Purjeveneitä piipertäjille ja kaarnaveneitä kaukokaipuisille 
Pikkuinen lampi tarvitsee pikkuisen veneen, jossa on pikkuinen masto ja pikkuinen purje. Sen purjeen pullistaa pikkuinen tuuli ja sen veneen saat tehdä omaksesi sinä. P.S. Tässä pajassa saatat ihan pikkuisen kastua.
 

ti 2.7.Keijukieputtimia
Puutarhan hiljetessä esiin astuu salaista väkeä.. Keijujen ja menninkäisten leikit alkavat. Mutta kuka tekisi keijuille keinut? Autetaan puutarhan väkeä rakentamalla puihin pikkuruisia kieputtimia. Ehkä he levittävät hiukan taikapölyä kiitokseksi.
 

to 4.7. Aarrekarttoja ainutlaatuisille
Piilotetaan pieniä aarteita ja tehdään vanhan ajan aarrekarttoja. Jokainen voi olla vuorollaan piilottaja, etsijä ja tietenkin AARRE! 
 

 

ti 30.7. Kuppeja kastemadoille 
Kastemadon kaakaokuppi on kadonnut! Pelastetaan tilanne muovaamalla savesta pikkuruisia kipposia matomaisella makkaratekniikalla. 

 

to 1.8. Viirejä viipottajille
Kesäpihalla on viipottanut monenmoista kulkijaa ja jokainen on viirinsä ansainnut. Maalataan yhdessä viirinauhoja puutarhan koristeeksi. 

 

Ohjatut iltatuokiot -taideohjaaja Jenni Vilander
klo 18-19.30

to 4.7. Kirpun kyläkauppa

to 1.8. Fossiileja savesta