pe 18.01.2019 18.00 - 21.00

Kulttuurimaistiaiset: Rakastu Ranskaan

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


Kulttuurimaistiaiset – rakastu Ranskaan

Katso, kuuntele ja maista! Tervetuloa Kulttuurimaistiaisiin, jossa tarjolla on upeita elokuvia, sykähdyttävää musiikkia ja maistuvia herkkuja eri puolilta maailmaa. Espoon kulttuuritalojen värikkäässä tapahtumasarjassa matkataan ympäri maailmaa ja nautitaan eri maiden elokuvista, ruoasta ja musiikista.

Vuoden ensimmäinen Kuukauden leffa -näytös on osa Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarjaa ja Espoon kulttuurikeskuksessa rakastutaan Ranskaan. Illan aluksi nautitaan ranskalaisen keittiön herkkuja Heli Kajon esittäessä yhtyeineen tunnettuja ranskalaisia iskelmiä ja laulelmia alkuperäiskielellä. Kulttuurimaistiaiset huipentuvat elokuvanäytökseen, kun illan päätteeksi nähdään C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan (Ranska, 2017).  

Liput 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €). Hinta sisältää elokuvan lisäksi myös ruokamaistiaiset. Tilaisuuden kokonaiskesto on noin 3 tuntia.

C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan (Le sens de la fête)
Ranska 2017
Ohjaus: Olivier Nakache & Eric Toledano
Pääosissa: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara, Suzanne Clément
Levitys: Atlantic Film Finland
Kesto: 1 t 55 min (elokuva alkaa klo 19.00)
Sallittu kaikenikäisille

Toledanon ja Nakachen menestyselokuva Koskemattomat sulatti sydämet viisi vuotta sitten. Ohjaajakaksikon uusi draamakomedia C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan on kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä.

Pierre ja Helena ovat ovat päättäneet viettää rakkautensa juhlaa hulppeassa linnassa. Kun hääpäivä koittaa heillä on edessään elämänsä tärkein ilta. Sen sijaan pitopalvelun Maxille, valokuvaaja Guylle ja illan musiikista vastaavalle Jamesille ilta on yksi tusinasta samanlaisesta. Prameiden hääjuhlien taustavoimissa tottuneesti toimivat juhlan ammattilaiset huseeraavat kulisseissa toteuttamassa isäntäväen aivoituksia aamunkoitosta pikkutunneille saakka. Ja ne, joille kiitos hyvistä häistä tosiasiassa kuuluu, tekevät niin paljon enemmän, kuin isäntäväki koskaan saa tietää. Eikä kaikki suinkaan suju aina käsikirjoituksen mukaan.

Kuukauden leffa -sarja keväällä 2019:
18.1. Olivier Nakache & Eric Toledano: C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan (Le sens de la fête)
5.2. Christian Tafdrup: Kauhea nainen (En frygtelig kvinde)
12.3. Paul Thomas Anderson: Phantom Thread
8.4. Armando Iannucci: The Death of Stalin

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali (Café Louhi)
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus ja Espoo Ciné International Film Festival
Hinta
Liput alk. 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)