KAMUSSA TAPAHTUU

Body

Keskiviikko

Senioreiden historialliset iltapäivät keskiviikkoisin 30.1.-24.4. klo 14
KAMUn Senioreitten historiallisissa iltapäivissä kuullaan luentoja historiaan ja museotyöhön liittyen. Ennen luennon alkua juodaan pullakahvit. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €. Vapaa pääsy.

 

Torstai

Vaunutreffit kuukauden ensimmäisenä torstaina 7.2.-2.5.2019 klo 12
Vaunutreffit on vanhemmille suunnattu yhteinen, mukava hetki vauvan kanssa. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vaunutreffeillä tutustutaan historiaan yhdessä toisten vanhempien kanssa moniaistisesti, itse kokeilemalla. Vaunutreffeille on vapaa pääsy.

 

Perjantai

Näyttelykeskus WeeGeen ilmaisilta perjantaisin klo 17-19
Kuun ensimmäisenä perjantaina olemme avoinna klo 21 saakka (vapaa pääsy 17-21)

Joka perjantai Esinevartti klo 17.15. 
Mitä yksi esine voikaan kertoa ajastaan ja omistajastaan? Esine vaihtuu viikottain.

Kuukauden ensimmäisenä perjantaina 1.3., 3.5., 5.7. 5.4., 7.6., 1.8. KLO 17-21
Rentoutumista ja viihtymistä meriteeman keskellä Katse horisontissa -näyttelyssä. 

 

Lauantai 

Perheiden museotunti: Hiplaa historiaa 5.1.-9.2.2019
Perheiden museotunnilla pääsee itse kokeilemaan ja kokemaan museossa. Museotunti on tarkoitettu koko perheelle! Viikonloppuisin järjestettävät opastukset ja työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan.

Espoonlahden arvoitus - koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä, 16.02.2019 alkaen

Kuukauden toinen lauantai klo 12-14, non-stop.
Perheiden museotunti –historiapaja. Vaihtuva teema. KAMUn Museopeda.

12.1.2019 klo 12-14 Kivikauden mysteeriesine
Mitä voimme tietää yli 5000 vuotta vanhoista esineistä? Toiminnallisessa koko perheen työpajassa ratkotaan esihistoriallisten esineiden mysteereitä ja muotoillaan savesta kivikauden tapaan.

9.2.2019 klo 12-14 Hyvää, pahaa, rahaa - keskiajan loitsuja ja amuletteja
Miten vanhat loitsut taittuvat nykypäivänä ja mistä esineistä saadaan parhaat taikakalut? Toiminnallisessa koko perheen työpajassa tutustutaan keskiaikaiseen kansanuskoon ja valmistetaan oma taika-amulettipussi.

9.3.2019 klo 12-14 Kartanon kutsut
Kutsumme kunnioittavasti Teidät kartanon kesteille! Toiminnallisessa koko perheen työpajassa eläydytään kartanoiden ajan juhlatunnelmaan, sovitetaan 1800-luvun asusteita, opitaan herrasväen tavoista sekä tietysti tanssitaan.

13.4.2019 klo 12-14 Pula-ajan askartelua
Kierrätyshenkisessä koko perheen työpajassa askarrellaan ja valmistetaan uutta pula-ajan ohjeiden mukaan! Millaisia leluja ja käyttötavaroita erilaisista materiaaleista syntyi isoisovanhempien lapsuudessa?
 

Tapaa harrastaja kuukauden viimeinen lauantai helmikuusta tammikuuhun klo 14-16
Vapaa-ajan harrastukset houkuttelevat monia meren äärelle. Tule tutustumaan merelliseen harrastukseen ja tapaamaan muita harrastajia Katse horisontissa -näyttelyyn.

23.2. klo 13-16 Sukeltaminen
Ainutlaatuinen mahdollisuus keskustella kokeneiden sukeltajien kanssa niin Espoon, Itämeren kuin maailmankin vesistä! Vuoden sukeltaja, valokuvaaja ja suositun Vedenalainen Suomi -Facebook-sivun ylläpitäjä Pekka Tuuri on paikalla klo 13-15 ja hän esittää valokuvin vedenalaisen maailman kauneutta.
Trooppisissa vesissä kouluttajana ja kalantunnistajana toiminut espoolainen sukellusharrastaja Karoliina Salmelainen ohjaa mielellään aloittelijoita harrastuksen pariin. Tervetuloa siis kokeneet, aloittelijat ja vedenalaisesta Suomesta kiinnostuneet!
Paikka: KAMUn Salonki EMMA Shopin lähellä

30.3. Jääpurjehdus: Lasten museofestarit Traffic Jam!
Keskelle festareiden liikennejameja saapuu talvinen tuulahdus jääpurjehtijoiden mukana. Tule tutustumaan jännittävään lajiin Suomen DN-jääpursiliiton Timoleon Caravitisin kanssa.

27.4. Lintuharrastus
Espoon lintubongausmahdollisuuksista ja lintuharrastuksen monista muista puolista on kertomassa espoolainen lintuharrastaja Hanna Hyvönen, jonka vierailuun Suomenojan lintualtaalla voi tutustua myös näyttelyssä. Tervetuloa, olitpa sitten kokemuksia toisten kanssa vaihtava kokenut harrastaja tai linnuista kiinnostunut aloittelija!

25.5. Kalastus
Intohimoinen kalamies, jääkiekkoilija Kim Hirschovits kertoo parhaat kalajuttunsa Espoon kalavesiltä! Tule vaihtamaan kokemuksia tai kuulemaan parhaat vinkit kalastuksesta.

29.6. Jättileijatus
Itämeren rannat ovat upeita paikkoja jättimäisten leijojen lennättämiselle! Tule juttelemaan tästä erikoisesta harrastuksesta Maria Hjeltin, maailman rannoilla leijattaneen harrastajan kanssa.

27.7. Dronekuvaus
Kiinnostaako valokuvaus dronella? Haluaisitko tallentaa maisemia ilmasta käsin? Dronekuvauksesta juttelemassa on soukkalainen Antti Mansikkamäki, jonka merelliset kuvat Kivenlahdesta ovat tuttuja sosiaalisen median ryhmistä ja Katse horisontissa -näyttelystä.

31.8. Metallinetsintä rannoilla
Tiesitkö, että hiekkarannoilta voi etsiä aarteita metallinetsimellä ja samalla tulee siivonneeksi rantoja metallista? Espoo-päivänä KAMUlla on paljon arkeologiateemaista ohjelmaa ja osana Katse horisontissa -näyttelyä ovat esittäytymässä Suomen metallinetsijät ry. Tervetuloa tutustumaan välineisiin ja juttelemaan harrastajien kanssa!
 

Sunnuntai

Sunnuntaisin esittelyjä näyttelyihin klo 14
Yleisöopastus Tuhat tarinaa Espoosta 6.1.-10.2.2019
Näyttelyesittely: Katse horisontissa, 17.2.2019 alkaen

 

Kevään 2019 muut tapahtumat

16.-17.02.2019 Katse horisontissa -näyttelyn ensimmäinen viikonloppu
Näyttelyesittelyjä ja työpajoja!

16.-24.02.2019 Hiihtolomaviikko: Espoonlahden arvoitus - koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä.

8.3.2019 Naistenpäivä. Opastus Aktiivisia naisia kivikaudelta kaupunkiin klo 17.30.
Opastukselle vapaa pääsy!

30.-31.3.2019 Lasten museofestarit: Traffic Jam 
Svengaavat liikennejamit museossa. Esityksiä, non-stop työpajoja, tunnelmaa ja tekemistä lapsille ja aikuisille. Valitse menopelisi, paina kaasua ja kurvaa WeeGeelle.

12.5.2019 Äitienpäivä. Opastus Aktiivisia naisia kivikaudelta kaupunkiin klo 13 

14.5.-19.5. Museoviikko KAMUssa.
La 18.5. vapaa pääsy!