Ravintolapalvelut

Body

Café WeeGee on uudistunut

Näyttelykeskus WeeGeen kahvila-ravintolatilat on uudistettu kesän aikana. Café WeeGeen uudesta ilmeestä on vastannut suunnittelutoimisto Aivan. Pääsuunnittelija Aleksi Kuokka kertoo halunneensa luoda tunnelmaltaan poikkeuksellisen rohkean ja aikaa kestävän visuaalisen ilmeen ja tilan, joka olisi nautintojen ja kohtaamisten risteys. Café WeeGee on paikka, jossa voi nauttia aamukahvin tai lounaan, piipahtaa iltapäivällä kupposelle tai lasilliselle, käydä brunssilla tai kilistellä kuohuvaa avajaisten yhteydessä. Se sopii myös työskentelyyn ja vaikkapa lyhyisiin epämuodollisiin tapaamisiin.

Café WeeGeen suunnittelu on inspiroitunut Aarno Ruusuvuoren 60-luvulla suunnitteleman entisen Weilin&Göösin kirjapainotalon arkkitehtuurista ja yhtiön perustajien, herrojen Weilin ja Göös tarinasta. Visiona suunnittelijoilla oli luoda harkittu ja laadukas interiööri, joka olisi jo itsessään kokonaistaideteos. "Valitsimme pääväreiksi harmaan eri sävyt, joilla jatketaan luontevasti rakennukselle leimallista ominaispiirrettä", sanoo Aleksi Kuokka. Tila koostuu rouheista betonipinnoista, sävykkäästä Terrazzo-kivestä, mattapintaisesta keramiikasta sekä peilipintaisesta, harjatusta ja maalatusta metallista. Harmaan sävyjä täydennetään lämpimillä puupinnoilla, korkilla, nahkaistuimilla sekä laadukkaalla valaisulla. Aksenttiväreinä toimivat valkoinen ja musta.

"Modernismin ihanteiden mukaisesti halusimme riisua kaiken turhan ja yksinkertaistaa muodon palvelemaan materiaaleja ja tilan toimintoja. Perusmuodoista, kuten ympyrästä, neliöstä ja kolmiosta voi inspiroitua loputtomasti!”, Aleksi pohtii. "Mielestäni tila ei tarvitse koristelua tai muuta päälle liimattua ollakseen kutsuva ja tunnelmaltaan miellyttävä. Sen sijaan ihmiselle sopivan mittakaavan löytäminen ja erilaisia käyttötapoja tukevien tilojen luominen isomman tilan sisällä on ollut yksi suunnittelun kulmakivistä, ja siinä tehtävässä metalliseinäkkeiden, betonipenkkien ja valittujen kalusteiden sekä valaisimien rooli on ollut keskeinen", kertoo Aleksi Kuokka. Salin jykevät betonipenkit ovatkin tilauksesta Café WeeGeelle tuotettuja. Kalusteet ja valaisimet ovat maailman arvostetuimpien, modernismin pioneerien ja sitä vaalivien suunnittelijoiden käsialaa: Ilmari Tapiovaaran, Naoto Fukasawan ja Jasper Morrisonin istuimet, Tapio Wirkkalan, Le Corbusierin ja Cecilie Manzin valaisimet, Konstantin Crcicin pöydät. Tilan katseenvangitsijana toimii Ronan ja Erwan Bouroullecin italialaiselle Mutinalle suunnittelema keraaminen Rombini -kolmiolaatta, joka kattaa koko päätyseinän. 

Café WeeGeen kokonaispaikkamäärä kasvaa uudistuksen myötä sataan asiakaspaikkaan. Uudistunut miljöö tarjoaa monipuoliset puitteet WeeGeen museokävijöiden, kokousasiakkaiden ja tapahtumavieraiden käyttöön. Kutsumme myös kaikki pääkaupunkiseutulaiset ottamaan tilan uudeksi olohuoneekseen.

 

Café WeeGee - Tervetuloa hyvän ruoan ja juoman pariin

Café WeeGeen motto on herkullista, terveellistä ja inspiroivaa - suomalaisia juuria kunnioittaen, uusia makuja maistellen!

WeeGeen kesällä uudistuneessa kahvila-ravintolasssa voi nauttia luomupavuista jauhetun aamukahvin tai lounaan, piipahtaa iltapäivällä kupposelle tai lasilliselle, nauttia viikonloppubuffetin tai kilistellä kuohuvaa avajaisten yhteydessä. Vitriinin valikoimassa on erilaisia maukkaita kausituotteita ja kahvihetken kruunaavat tuoreet kahvileivät. Lounastarjonnassa on kauden erikoisannoksia monenlaiseen nälkään keittiömestarin inspiroimana.

Lounaslistan näet tästä linkistä. Lisätietoja kahvilasta sivuilla www.cafeweegee.fi 

Aukioloajat

Ma klo 10-15
Ti, to klo 10-18
Ke klo 10-19
Pe klo 10-19
La-su klo 10-17 

Huomioi poikkeukset aukioloajoissaCafé WeeGee on poikkeuksellisesti suljettuna 1.-4.1.2019. 

Näyttelykeskus WeeGee tarjoaa museokävijöille kahvia, teetä ja mehua tiistaista torstaihin 2.-4.1.209 klo 10-17. 

Yhteystiedot

Café WeeGee
Maarit Salmi
maarit@cafeweegee.fi
050 407 0429
www.cafeweegee.fi