WeeGeen museot

Body

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo tarjoaa lähes 5000 m2 huipputaidetta. Vuosittain järjestetään kansainvälisiä ja kotimaisia suurnäyttelyitä nyky- ja modernin taiteen sekä designin alueella. Lisäksi esillä on Saastamoisen säätiön taidekokoelma sekä ajankohtaiset kokoelmanäyttelyt. Tarjontaa täydentävät työpajat sekä kaikenikäisille tarkoitetut palvelut ja tapahtumat.
EMMAn perustana on kaksi taidekokoelmaa: EMMAn (entinen Espoon kaupungin) kokoelma sekä Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Lisäksi EMMAlla on useita muita lahjoitus- ja talletuskokoelmia.
EMMA Shop on taiteenystävän aarreaitta ja mainio lahjakauppa, joka palvelee myös verkossa. Shopista löytyy talon kaikkien museoiden tuotteita.

KAMU - Espoon kaupunginmuseo

KAMU - Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle aikaisintaan vuonna 2016.
KAMUssa historia herää eloon! Päänäyttelyn kiehtovat tarinat kuljettavat katsojansa kaukaa Espoon muinaisuudesta halki keskiaikaisen pitäjän aina Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla.

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä on leikkikulttuurin museo, joka esittelee leluja ja leikkitilanteita 1800-luvun lopusta nykypäivään. Museossa pääsee tutustumaan myös suomalaisen lelun historiaan ja vuosittain vaihtuviin erikoisnäyttelyihin.
Museossa voi nähdä kullekin vuosikymmenelle tyypillisiä leluja, hauskoja harvinaisuuksia ja itse tehtyjä mielikuvituksen tuotteita. Näyttelyä kiertämällä pääsee kurkistamaan menneiden aikojen lasten- ja nuorten leikkeihin, pohtimaan leikin merkitystä ja muistelemaan oman lapsuutensa lempileluja. Tai näkemään niitä leluja, joita ei koskaan saanut vaikka olisi halunnut.
Museo järjestää vuosittain myös erikoisnäyttelyitä, kerää leluja ja kartuttaa kokoelmiaan tulevien sukupolvien iloksi ja opiksi.

Suomen Kellomuseo

Suomen Kellomuseo on Pohjoismaiden ainut ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo. Museon kokoelmat ovat saaneet alkunsa vuodesta 1944, jolloin Kelloseppäkoulu perustettiin Lahteen. Koulun opettajat ryhtyivät keräämään kellokokoelmaa koululle ja kelloteknillisen museon perustamisesta keskusteltiin jo silloin. Kokoelma oli alunperin tarkoitettu koulun opetuskokoelmaksi.
Museossa on nähtävillä perusnäyttely, joka esittelee kelloja ja kellokoneistoja lattiakelloista rantarolexeihin. Esillä myös kellosepän verstashuone työkaluineen. Museo järjestää vuosittain vaihtuvan näyttelyn ajankohtaisella teemalla.

 

Näyttelyt WeeGeen museoissa

EMMAn näyttelyt

Kosketus - Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely 19.11.2014 - 18.3.2018
Kosketus on Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely. Näyttely muodostuu kolmesta osasta ja sen ydinteema on ihmisyys. Näyttelyn osat ovat Ihminen, tila ja kohtaaminen, Ihminen, identiteetti ja keho sekä Ihminen ja valta. Näyttelyä uudistetaan muun muassa uusien teoshankintojen myötä.

Ernst Mether-Borgström 21.6.2017 - 7.1.2018
EMMA jatkaa suomalaisen modernin taiteen kärkinimien esittelyä Ernst Mether-Borgströmin 100-vuotisjuhlanäyttelyllä. Näyttelyssä on esillä yli sata teosta ja ne on valittu EMMAn ja Mether-Borgström Säätiön kokoelmista sekä suomalaisista museo- ja yksityiskokoelmista.

Sarah Morris 21.6.2017 - 7.1.2018
Sarah Morrisin näyttely tuo EMMAan kolme elokuvaa sekä kokoelman maalauksia. Morrisin taiteen juuret ovat 1900-luvun eurooppalaisen modernismin perinteessä, mutta 2000-luvun digitaaliseen aikaan päivitettynä. Sarah Morris on toteuttanut EMMAan 30 metrisen seinämaalauksen, jonka lähtökohtiin kuuluu Aarno Ruusuvuoren suunnittelema suomalaisen modernismin merkkiteos WeeGee-talo. Näyttelyssä on myös esillä taiteilijan maalauksia ja videotaideteoksia.

Heli Rekula - Linnuntietä 4.10.2017 - 17.12.2017
Heli Rekulan näyttely Linnuntietä avaa ihmisten liikkuvuuden historiaa oman perhetarinan kautta. Näyttely koostuu valokuvista, valokuvapohjaisesta grafiikasta ja arkistomateriaalista.
Heli Rekula (s. 1963) toimi vuosina 2009–2015 valokuvataiteen professorina Bergenissä ja työskentelee tällä hetkellä Aalto-yliopiston vanhempana yliopistonlehtorina. Hän valmistelee kuvataiteen tohtorin tutkintoa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

KAMUn näyttelyt

Perusnäyttely Tuhat tarinaa Espoosta
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

Lelumuseon näyttelyt

Perusnäyttely Laiva on lastattu leluilla
Suomen Lelumuseo Hevosenkengän perusnäyttelyssä pääosassa on leikki. Museossa voi nähdä kullekin vuosikymmenelle tyypillisiä leluja, hauskoja harvinaisuuksia ja itse tehtyjä mielikuvituksen tuotteita.

Erikoisnäyttely Tupaantuliaiset 23.3.2017 - 3.3.2019
Tupaantuliaiset-näyttely on rakkaudenosoitus arjelle, ja sen näkymiselle leikissä. Näyttelyssä kerrotaan leikin välineiden, leikkipaikkojen, valokuvien ja lasten piirustusten avulla kodin roolista lapsen elämässä eri aikoina
 

Kellomuseon näyttelyt

Perusnäyttely Aika koneita


Erikoisnäyttely Suomalainen Koru 10.5.2017 - 8.4.2018 
Suomalainen Koru -näyttelyssä nähdään varsin laaja kokoelma suomalaista korumuotoilua. Näyttely esittelee jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä kiehtovia uniikkikoruja, kansan suosikkeja ja rakkaita perintökoruja. Korut kertovat tarinaa uskaliaasta ja kauniista Suomesta, muotojen, materiaalien ja tekijöidensä kautta.
 

MUSEO-OPASTUKSET JA TYÖPAJAT


Museoiden opasvaraukset:


Kaikkien neljän museon perus- ja vaihtuviin näyttelyihin saa maksusta opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä.
Osa museoista järjestää myös maksuttomia yleisöopastuksia. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Opasryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo: 
EMMAn asiakaspalvelu
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
opastukset @ emma.museum

KAMU Espoon kaupunginmuseo:
Opastukset ja varaukset museon aukioloaikojen mukaan (ma suljettu)
09 816 57052
kaupunginmuseo @ espoo.fi

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä:
Opastusvaraukset ja lisätiedoja:
050 5900 137 (ma-pe klo 9-16), museolehtori Hanna Jussila
lelumuseo @ hevosenkenka.fi

Suomen Kellomuseo:
Opastusvaraukset ja lisätietoja:
050 5359 767, pääopas Johanna Järviniemi
johanna.jarviniemi @ kellomuseo.fi