Opastukset

Body

Opastettu kierros on mainio ohjelmanumero ystävien tapaamiseen, työpaikan virkistyspäivään, yhdistyksen opintokäynniksi tai syntymäpäiväjuhliin. Tilattavat opastuksemme tarjoavat tuhansia mielenkiintoisia tarinoita, halusitpa pikaisen kurkistuksen tai seikkaperäisen tutkimusmatkan menneisyyteen. Kaikki opastuskierroksemme voi aina maustaa tekemisellä ja toiminnalla. Kerrothan toiveistasi varaustilanteessa.

Ryhmäkoko max. 25 hlö.

Kierrokset varattava viikkoa aikaisemmin.

Opastuksia järjestetään museon aukioloaikoina. Varaukset ti, to 11-18, ke,pe 11-19, la-su 11-17 (p. 09 816 57052).

KAMUN opastuksien hinta 40 € + sisäänpääsy Näyttelykeskus WeeGeelle (12/10 €, vapaa pääsy alle 18- ja yli 70-vuotiaille).

Opastamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleisöopastus sunnuntaisin klo 14 

Joka sunnuntai KAMU tarjoaa pääsylipun hintaan sisältyvän opastetun kierroksen ajankohtaiseen näyttelyyn. Opastuksella on lupa kysyä ja keskustella. Katso tulevan viikonlopun yleisöopastuksen teema tapahtumasivuilta

Koulu- ja paiväkortiryhmien opastuksiin voit tutustua täältä

Ajankohtaiset teemaopastukset vaihtuvaan näyttelyyn

Katse horisontissa -näyttelyn opastus, 30-60 min, 40 €, max. 25 hlö

Meri tarkoittaa espoolaisille montaa asiaa: vapautta, merituulta ja tuoksua, muistoja ja kotimaisemaa. Kierroksella pääsee tutustumaan meren moniin puoliin ja muuttamaan käsitystään merestä. Tutuksi tulevat niin elämä meren ehdoilla kuin rannan ja saariston nykyään tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Pinnan allekin sukelletaan. Esittelyn jälkeen on helppo jäädä tunnelmoimaan ja puuhailemaan itseä kiinnostaviin kohteisiin. Tervetuloa merelle!

Opastukset Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä

Espoo on erilainen kaupunki! Tuhat tarinaa Espoosta –näyttely kulkee kivikaudelta Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Tarinat kertovat ainutlaatuisesta, jännittävästä ja erilaisesta historiasta Espoossa ja Suomessa. 

Kohokohtia kivikaudelta kaupunkiin, 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Espoo on nuori kaupunki, mutta vanha asuinpaikka. Miksi Espoo on erilainen kaupunki? Kierroksella pohditaan tarinoiden kautta, miten ihmisten elämä muuttui ja toisaalta, mikä pysyi samana. Tämä kierros on perusopastus Tuhat tarinaa Espoosta –näyttelyyn. 

Mikäli olet kiinnostunut tietystä historian aikakaudesta, on opastus mahdollista pitää esimerkiksi esihistoriasta, keskiajasta tai 1900-luvusta.

Selkeällä suomella Espoon historiaa, 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Espoossa on asuttu 10 000 vuoden ajan. Millaista ihmisten elämä on ollut eri aikoina? Opastuksella kerrotaan selkeällä suomella Suomen ja Espoon historiasta. Keskustellaan yhdessä miten elämä on muuttunut tuhansien vuosien aikana ja mitkä asiat eivät ole muuttuneet. Lisäksi pohditaan monikulttuurisuutta Espoossa historian näkökulmasta.

Toisenlaisia tarinoita (K-18), 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Tällä aikuiseen makuun sopivalla kierroksella tutustutaan kepeällä otteella historian toisenlaisiin tarinoihin aina kivikaudelta kaupunkiin. Luvassa luvatonta lempeä ja väkivallan tekoja, skandaaleja ja kummitustarinoita Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.

 

WeeGeen historiakierrokset   

KAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä, joka on aiemmin palvellut Weiling&Göösin kirjapainona. KAMUsta voi tilata WeeGeen historiaa ja arkkitehtuuria valottavan opastetun kierroksen. 

Almanakkoja ja museoelämyksiä - WeeGeen historiakierros, kesto 45 min, hinta 40 €

Tällä kierroksella tutustutaan betoniarkkitehtuuristaan kiiteltyyn kirjapainoon, joka toimii nykyään usean museon näyttelykeskuksena. Kierroksella selviää, mistä WeeGee on saanut nimensä, miksi se sijaitsee juuri Tapiolassa ja millaisia museokokemuksia WeeGeeltä voi nykyään saada. Tutuksi tulevat myös WeeGeellä työskennelleiden tarinat. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat ottaa haltuunsa koko talon kerralla ja tutustua sen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin. 

Opastukset museon ulkopuolella    

Espoon kaupunginmuseon asiantuntevat museolehtorit ja muu henkilökunta jalkautuvat myös museoiden ulkopuolelle luennoimaan ja opastamaan. Opastettuja kierroksia ja luentoja on järjestetty niin ulkona, sisällä kuin bussissakin mm. kotiseutuyhdistyksille, järjestöille ja koululaisille. Kysyttyjä aiheita ovat olleet esim. Aurora Karamzin ja Träskändan puisto, kaupunginosien historia sekä Mankbyn arkeologiset kaivaukset ja Espoon keskiaika. Kysy lisää ja esitä paikka- ja aihetoiveesi.
Luento- ja opastushinnat Espoon kaupunginmuseon museoiden ulkopuolella:

ma-pe klo 8-18, 80 € / h, seuraava tunti 40 €
ma-pe klo 18-20, 100 € / h, seuraava tunti 50 €
la-su klo 10-18, 180 € / h, seuraava tunti 140 €  
Tiedustelut:  kaupunginmuseo@espoo.fi