Lastenkulttuurifoorumi 2018

Body

SANKAREITA JA LIITTOLAISIA – unelma yhdenvertaisista lastenkulttuuripalveluista

Vuoden 2018 Valtakunnallinen Lastenkulttuurifoorumi Espoossa Sellosalissa ma–ti 19.–20.11.2018.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 25.10. asti. Voit ilmoittautua TÄSTÄ.

Ohjelman ja lisätiedot löydät alasivuilta. (Huomaa välilehdet, jotka löydät mustapohjaisesta yläpalkista lastenkulttuurifoorumin kohdalta.)

 

Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi nostaa esille lastenkulttuurin merkityksiä ja mahdollisuuksia sekä luo suuntaviivoja sen tulevaisuudelle. Tämän vuoden teemassa käsitellään kulttuurisen diversiteetin kysymyksiä. Suomi on nyt ja tulevaisuudessa entistäkin moninaisempi ja kansainvälisempi. Kielellisesti ja kulttuurisesti rikas yhteiskunta mahdollistaa lastenkulttuuripalveluiden rohkeaa ja ennakkoluulotonta uudistusta niin ajatusten, toimintamallien kuin -tapojenkin suhteen. Se asettaa myös haasteita sille miten turvataan kaikille yhdenvertaiset ja tasa-arvoiset palvelut, joihin jokaisella on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa. Meidän unelmanamme on lastenkulttuuripalvelut, jotka ovat yhdenvertaiset kaikille lapsille, nuorille sekä perheille kulttuuri- ja kielitaustat huomioiden.

Lastenkulttuurifoorumissa esitellään läpileikkausta erilaisista taiteen ja kulttuurin keinoista vahvistaa lasten ja lapsiperheiden osallisuutta omaan ympäristöönsä ja oikeutta merkitykselliseen elämään. Kahden päivän aikana verkostoidutaan, jaetaan osaamista ja kokemuksia ja käydään avointa dialogia. Foorumissa kohdataan huippujoukko innostavia sankareita ja liittolaisia, jotka kulkevat yhdenvertaisuutta rakentavien joukkojen kärjessä. Puheenvuoroissa kuullaan kulttuurin, taiteen ja tutkimuksen osaajia, asiantuntijoita ja tekijöitä erilaisista toimintaympäristöistä. 

Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin maanantai 19.11. koostuu kahdesta osioista. Aamupäivällä on ennakkoon valittavat, vaihtoehtoiset alaseminaarit. Alaseminaareissa teemaa lähestytään saatavuuden ja osallisuuden näkökulmista tutustumalla erilaisiin hankkeisiin, menetelmiin ja tapoihin edistää yhdenvertaisia lastenkulttuuripalveluita. Iltapäivän kaikille yhteisessä osiossa jatketaan kohtaamisten ja dialogin parissa. Keskiössä ovat mm. unelmat, kulttuuri- ja taidekasvatus, sanojen ja kuvien voima. Vastaamossa käsitellään sekä osallistujien ennakkoonlähettämiä että päivän aikana nousevia kysymyksiä teemoihin liittyen. Illanvietossa verkostoidutaan ja viihdytään Lasten kulttuurikeskus Auroran Meijerin tupaantuliaisissa.

Tiistaina 20.11. juhlistamme Lapsen oikeuksien päivää. Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin verkostoitumispäivässä kuullaan ajankohtaiset lastenkulttuurin kuulumiset. Tarjolla on myös teematapaamisia ja case-esittelyjä, joissa esitellään toimintamalleja kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten, nuorten ja perheiden aseman vahvistamiseksi lastenkulttuuripalveluiden parissa.
 

Tervetuloa Espooseen!


Klikkaa Faceen! Lastenkulttuurifoorumi Espoo 2018: Sankareita ja liittolaisia