Espoon kaupunginorkesteri

Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta aloitti toimintansa vuonna 1987. Ensimmäisinä taiteellisina johtajina toimivat muun muassa Jorma Panula, Osmo Vänskä ja Jean-Jacques Kantorow. Tapiola Sinfonietta saavutti maailmalla mainetta erityisesti wieniläisklassisen ohjelmiston taitajana, ja orkesterille kehittyi vahva tahto tulkita eri aikakausien musiikkia tyylitietoisesti ja löytää musiikin syntyajankohdasta kumpuava tulkinta. Myös 1900-luvun modernit klassikot ja oman aikamme kantaesitykset ovat ohjelmistossa keskeisellä sijalla. 41 muusikosta koostuvan orkesterin kehitystä ovat siivittäneet myös yhteistyöproduktiot teatterin, tanssin, sirkuksen sekä jazzin ja populaarimusiikin huippuosaajien kanssa. Orkesterin jäsenet esiintyvät myös solisteina ja kamarimuusikkoina. 

Tapiola Sinfoniettan taiteellisesta suunnittelusta vastaa kolmen hengen johtoryhmä, johon kuuluvat intendentti ja kaksi muusikkojäsentä modernin jaetun johtajuuden hengessä. Orkesterilla on  kolme taiteellista partneria, jotka omalta osaltaan terävöittävät taiteellista linjaa.

Monipuolinen ja muuntautumiskykyinen Tapiola Sinfonietta palvelee kuulijoitaan niin kansainvälisillä konserttiareenoilla kuin espoolaisissa lähikulttuuritapahtumissa. Orkesterin muusikot kohtaavat espoolaisia myös monissa arjen tilanteissa: sairaaloissa, vastaanottokeskuksissa, neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa. Kaikessa tekemisessään Tapiola Sinfoniettan lähtökohtana on ilo, taito ja omistautuminen.

Lisätietoja Sinfoniettan verkkosivuilla.

  • @vdehejia Thank you Vivek! We're very happy and proud of this recording made with our great partner, maestro Mario Venzago! 👌😊👍

  • RT @vdehejia: Classical music lovers: an extraordinary new recording of the four symphonies and two serenades by Johannes Brahms has just b…

Tulossa

Tapiola Sinfonietta
Espoo-päivän Pop up -konsertti, kauppakeskus Iso Omena
la 25.08.2018 10.00
Tapiola Sinfonietta
Tapiola Sinfonietta
Espoo-päivän pop up -konsertti, Entressen kirjasto
la 25.08.2018 11.30
Tapiola Sinfonietta
Tapiola Sinfonietta
Espoo-päivän pop up -konsertti, kauppakeskus Sello
la 25.08.2018 13.00
Tapiola Sinfonietta
Tapiola Sinfonietta
Espoo-päivän pop up -konsertti, kauppakeskus AINOA
la 25.08.2018 14.30
Tapiola Sinfonietta
Kulttuuriaukio | Kulturplatsen 2 02100 Espoo | Esbo

PL | PB | P.O. Box 3262 02070 Espoon kaupunki | Esbo stad | City of Espoo

+358 9 816 5051 | tapiola.sinfonietta@espoo.fi