YLÄKOULUILLE

Body

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia mediakasvatuksellisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita, ja niitä voidaan sopia useampia lukuvuoden aikana. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Lukuvuonna 2018-2019 satsaamme erityisesti 3. luokkien kirjavinkkauksiin.

 

KULPS!-KIRJASTOPOLUN TEEMAT

 

LUKISITKO?

Työkalupakissa on monta konstia houkutella lukemaan, esimerkiksi kirjavinkkaus, kirjamaistiaiset, kirjallisuuspohjaiset sanataidepajat sekä kirjatrailerityöpajat. Kirjastosta saa apua lukupiirikirjojen valintaan ja lukudiplomin suorittamiseen.

 

TIEDÄTKÖ?

Kirjastotaitoja ja tiedonhakua voi harjoitella monella tavalla. Käynnin teemana voi olla luokan oma aihe, tietokirjan kesyttäminen tai vaikka verkkotiedonhaun lähdekritiikki. Koulun ilmiöviikolle voi kirjastosta pyytää tietokirjapaketteja tai suunnitella aiheeseen sopivan vierailun.

 

KOKEILISITKO?

Kirjastojen Pajat ovat oiva paikka toiminnalliseen oppimiseen ja digivärkkäämiseen. Katso valmiit työpajakuvaukset kirjaston sivulta tai ideoidaan yhdessä uusia.

 

KIRJAILIJATAPAHTUMA KIRJASTOSSA

Luokilla kolmosista ylöspäin on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Ole yhteydessä omaan kirjastoosi hyvissä ajoin heti lukukauden alussa, sillä vierailuita on mahdollista järjestää vain rajallinen määrä. Kirjailijavierailun kesto on 45 minuuttia ja työpajan 1,5 tuntia.

Linkin takaa löydät ladattavat listat kevään 2019 kirjailijavieraista ja kirjailijoiden vetämistä työpajoista.

 

 

Kirjastovierailun sopiminen

Kirjastot lähettävät sähköpostitse lisätietoja oman alueensa kouluille aina lukukauden alussa.  Alta löydät kirjastojen yhteystiedot, sekä tarkemmat kuvaukset kyseisen alueen tarjonnasta. Pienempien lähikirjastojen yhteystiedot löytyvät isompien kirjastojen sivuilta, ellei niitä ole erikseen listattu.

Ota yhteyttä hyvissä ajoin, viimeistään pari viikkoa ennen toivottua aikaa. Huomioi, että kirjailijatapahtuman järjestäminen vie usein vielä enemmän aikaa. Monissa kirjastoissa ilmoittautuminen tehdään sähköisen lomakkeen avulla.

Kerro viestissäsi:

  • toivottu vierailupäivä ja tarkka aika. Pari vaihtoehtoa on hyvä olla! 
  • luokka-aste  ja ryhmän koko
  • vierailun teema
  • muut vierailuun vaikuttavat asiat
  • yhteyshenkilön nimi, numero ja sähköposti

 

 

Yhteystiedot ja tarjonta:

(Jos et ole varma mihin kirjastoon sinun kannatta ottaa yhteyttä, tarkista koulusi lähikirjasto ja alue täältä.)

 

Espoonlahden alue (Kivenlahden, Nöykkiön, Saunalahden ja Soukan kirjastot):

alakouluyhteistyöyläkouluyhteistyö

 

Keski- ja Pohjois-Espoon alue (Entressen, Kalajärven, Karhusuon ja Kauklahden kirjastot):

alakouluyhteistyö; yläkouluyhteistyö

 

Leppävaaran alue (Sellon, Laaksolahden, Viherlaakson kirjastot):

alakouluyhteistyö; yläkouluyhteistyö

 

Matinkylän-Olarin alue (Ison Omenan kirjasto):

alakouluyhteistyö; yläkouluyhteistyö

 

Tapiolan alue ( Tapiolan, Laajalahden ja Haukilahden kirjastot):

alakouluyhteistyö; yläkouluyhteistyö