Futuron maailma 50 vuotta

Internal banner image(s)

Body

STUDIO SUUROSEN NÄYTTELY ESITTELEE 50 FUTUROA ERI PUOLILTA MAAILMAA

Futuron maailma 50 vuotta
15.5.–31.12.2018
Studio Suuronen, Näyttelykeskus WeeGee

Näyttelykeskus WeeGeen aulassa on arkkitehti Matti Suurosen mukaan nimetty Studio Suuronen, jossa on toukokuun puolivälistä vuoden loppuun esillä Futuron maailma 50 vuotta -näyttely. Näyttely esittelee Futuro-talon sekä sen levinneisyyden maailmalla valokuvin, kuvatekstein ja karttagrafiikoin. Mukana on kuvia 50 Futurosta eri puolilta maailmaa. Näyttely on päivitetty versio WeeGeessä kesäkuusta 2015 tammikuuhun 2016 esillä olleesta Futuron maailma -näyttelystä, joka tekee nyt yleisön toivomuksesta paluun juhlavuoden kunniaksi.

Näyttelyssä on katsottavissa myös dokumenttielokuva Futuro – Tulevaisuuden olotila (Ohjaus Mika Taanila, käsikirjoitus Marko Home ja Mika Taanila, Kinotar Oy, 1998).

Näyttelyn on tuottanut Näyttelykeskus WeeGee / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, näyttelyn sisällön on suunnitellut Marko Home ja näyttelyarkkitehtuurin Kaisa Kantokorpi, Anna-Riikka Nuutinen ja Henna Palonen / Aalto-yliopiston Sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun koulutusohjelma. Futuro-valokuvat näyttelyyn ovat keränneet Marko Home ja Simon Robson. Kiitokset kaikille, joiden Futuro-kuvia on saatu mukaan näyttelyyn.

Näyttely on osa Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Näyttelykeskus WeeGeellä. Näyttelyyn pääsee tutustumaan WeeGeen aukioloaikoina, myös maanantaisin. Studio Suuroseen on vapaa pääsy.
 

Marko Home: Futuron maailma 50 vuotta
La 15.9. klo 13, WeeGee

Taidehistorioitsija ja Futuro-asiantuntija Marko Home kertoo Futuron värikkäistä vaiheista sekä erityisesti siitä, mitä Futurolle kuuluu tänä päivänä eri puolilla maailmaa. WeeGeen pääsylipun hinnalla.

Kuva: Heidi-Hanna Karhu / WeeGee