Pentalan saari

Body

Museoalue

Saaristomuseo Pentalan museoalue sijaitsee Espoon kaupungin alueella. Nyholmien kalastajatila sopii kalastaja- ja huvilarakennuksineen erityisen hyvin saariston elämän koko kirjon esittelemiseen. Saaristomuseo kertoo niin arjesta saariston olosuhteissa kuin siellä vietetystä vapaa-ajastakin. Saaristomuseo Pentala avataan vaiheittain tulevien vuosien aikana. Vuonna 2018 avoinna olevat rakennukset täydentyvät vuonna 2019 ranta-aittaan avattavalla, kalastusta käsittelevällä näyttelyllä.
 

Luonto ja retkeily

Espoon Suvisaaristossa sijaitseva 130 hehtaarin kokoinen Pentala on Etelä-Suomen korkein saari. Saaren luonto on erityisen monimuotoinen ja vajaa puolet saaresta onkin luonnonsuojelualuetta. Saaren keskellä sijaitseva Pentalanjärvi on luonnoltaan karu ja jyrkkärantainen. Eläimistö on runsas – vaihtelevassa metsässä voit nähdä vilahduksen vaikkapa peurasta tai käpytikasta. Diksandin luonnonkauniilla hiekkarannalla kasvaa useita harvinaisia kasvilajeja. 
 

Saaristomuseohanke

Saaristomuseo Pentalasta rakentuu moniaistinen museo, jossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Espoon kaupungin lähitulevaisuudessa tarjoamat luonto- ja matkailupalvelut luovat Pentalan saareen monipuolisen ja kaikille avoimen saariston virkistysalueen.