Näyttelyt ja opastukset

Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA

Body

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

10.10.2018–28.4.2019
ALICJA KWADE

Kansainvälisissä taidebiennaaleissa mainetta niittänyt Alicja Kwade (s. 1979, Puola) esittäytyy Suomessa ensimmäistä kertaa. Kwade on suunnitellut veistoksellisen näyttelynsä varta vasten EMMAn ainutlaatuista arkkitehtuuria silmällä pitäen. Taiteilija käsittelee teoksissaan aikaa, materiaa ja tilaa sekä haastaa havaintoamme ja ymmärrystämme todellisuudesta ja sen luonteesta.

12.9.20186.1.2019
OUTI PIESKI: ČUOLMMADIT
EMMAssa nähdään syksyllä kuvataiteilija Outi Pieskin (s. 1973) maalauksia, valokuvia sekä kookas ja materiaalisesti runsas tilainstallaatio. Taiteilija luo teoksensa ammentaen saamelaiskulttuurista ja nostaen esille vähemmistökulttuurin asiaa. Pieski yhdistää teoksiinsa saamelaiseen käsityöperinteeseen liittyviä värejä, muotoja ja menetelmiä sekä viittauksia pohjoisen maisemasta. Näyttely liittyy taiteilijan vuonna 2017 Suomen Taideakatemialta saamaan palkintoon.

11.4.20186.1.2019
NO ORDINARY MOMENTS
EMMAn omasta kokoelmasta ja uushankinnoista koottu laaja näyttely nostaa esiin arjen pieniä ihmeitä sekä surrealistisia sävyjä nykytaiteessa ja rakentaa siltaa Oppenheimin maailmasta nykyhetkeen. Teosten sadunomainen ja outo todellisuus irrottautuu arkikokemuksesta heijastellen alitajuntaa ja tiedostamatonta. Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. Oscar Furbacken, Jeppe Hein, Juhana Moisander ja Simo Ripatti, Miikka Vaskola, Anna Estarriola, Ernst Billgren, Malin Ahlsved ja Nabb + Teeri.

6.6.201817.2.2019
FUTUROMANIA – DESIGNING FUTURE LIVING
Näyttely esittelee 1950–1960 -lukujen tunnettujen suomalaisten suunnittelijoiden kuten Aarne Ervin, Antti ja Vuokko Nurmesniemen, Armi Ratian, Aarno Ruusuvuoren, Matti Suurosen ja Tapio Wirkkalan kaupunki- ja asumisutopioita. Nykypäivän näkökulman kokonaisuuteen tuo Aamu Songin ja Johan Olinin (COMPANY) uusi kävijöitä osallistava installaatio. Näyttely on osa Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Näyttelykeskus WeeGeellä.

Läpi vuoden
BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTO
Katseluvarasto esittelee Rut Brykin (1916-1999) ja Tapio Wirkkalan (1915-85) henkilökohtaisiin työskentelyarkistoihin perustuvaa kokoelmaa. Luonnosten, piirustusten ja valokuvien lisäksi se sisältää runsaasti molempien valmiita teoksia sekä harvinaisia malleja, joista osa ei koskaan päätynyt tuotantoon. Katseluvarastossa näkee kokoelmaa laajemmin kuin mitä yleensä näyttelyn kautta on mahdollista. Se avaa kokoelmia uudenlaisella tavalla, joka perustuu omaehtoiseen tutkimiseen ja löytämiseen.

Läpi vuoden
KOSKETUS - SAASTAMOISEN SÄÄTIÖN KOKOELMANÄYTTELY
Ihmisyyteen keskittyvässä kokoelmanäyttelyssä on esillä laaja valikoima nykytaidetta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.


KAMU Espoon kaupunginmuseo

Läpi vuoden
TUHAT TARINAA ESPOOSTA
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.


Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

23.3.20173.3.2019
TUPAANTULIAISET - KOTILEIKKEJÄ JA LEIKKIKOTEJA
Tupaantuliaiset -erikoisnäyttely on rakkaudenosoitus arjelle ja sen näkymiselle leikissä. Näyttelyssä kerrotaan leikin välineiden, leikkipaikkojen, valokuvien ja lasten piirustusten avulla kodin roolista lapsen elämässä eri aikoina. Näyttelyn toiminnalliset pisteet kutsuvat puuhastelemaan kotiaskareiden parissa niin kaupungissa kuin maallakin.

18.9.20186.1.2019
LEGO-PALIKAN SYNTTÄRIT
Lego-palikka viettää 60-vuotispäiviään vuonna 2018. Lelumuseo Hevosenkenkä on mukana juhlinnassa järjestämällä tietoiskuja lego-palikan historiasta, lego-suunnistuksia sekä lego-aiheisen työpajasarjan. Museoon on rakennettu lego-puuhapiste ja esillä on myös lego-palikoista tehty WeeGee-talo ja lego-klassikoita eri vuosikymmeniltä!

Läpi vuoden
LAIVA ON LASTATTU LELUILLA
Lelumuseon perusnäyttelyssä voit kurkistaa menneiden vuosikymmenten lastenhuoneisiin, pohtia leikin merkitystä ja muuttumista sekä muistella omaa lapsuuttasi ja lempilelujasi. Nallet ovat kokoontuneet seminaariin ja keppihevoset käyskentelevät tallissaan. Pienoisrautatieasema Löylymäki houkuttelee tarkastelemaan kyläelämää 1950-luvulla.


Suomen Kellomuseo

24.5.20187.4.2019
SADAN VUODEN LAHJAT - KULTAKESKUS OY 100 V
Suomalainen muotoilu ja käsityö ovat pääosassa näyttelyssä, joka kattaa ja tarjoilee elämänmakuisia tarinoita. Kultakeskus Oy:n juhlavuoden näyttely esittelee tuttuja sekä historiallisesti merkittäviä esineitä, jotka ovat olleet mukana arjessa ja juhlassa jo vuosisadan ajan.

Läpi vuoden
AIKA KONEITA!
Kellomuseon perusnäyttely esittelee kelloja pääpainona Suomessa valmistetut ja käytetyt kellot. Kellojen historia tulee tutuksi niin varhaisten aurinkokellojen ja modernien rannekellojenkin näkökulmasta. Hyppää ajan virtaan!


Museoiden yleisölle avoimet opastukset


EMMA – Espoon modernin taiteen museo

Taidevartti-yleisöopastus
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).

 

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Senioreitten historiallinen iltapäivä
Keskiviikkoisin klo 14 (vapaa pääsy).

Vaunutreffit
Joka kuun 1. torstai klo 12 (
WeeGeen museolipun hinnalla).

Esinevartti
Perjantaisin klo 17.15 (vapaa pääsy).

Toisenlaisia tarinoita (K18)
Joka kuun 1. perjantai klo 17.30 (vapaa pääsy).

Perheiden museotunti
Lauantaisin klo 12 (WeeGeen museolipun hinnalla). 

Yleisöopastus
Sunnuntaisin klo 14 (WeeGeen museolipun hinnalla).

KAMUn viikottaiset opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät myös KAMUn tapahtumakalenterista.
 

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Yleisöopastus
Koko perheen yleisöopastus sunnuntaisin klo 15
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Aikuisten yleisöopastus joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 (WeeGeen museolipun hinnalla).

Työpaja
Lauantaisin klo 13
(WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Suomen Kellomuseo

Yleisöopastus
Joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 opastus perusnäyttelyyn
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Muina lauantaipäivinä klo 13.30 opastus erikoisnäyttelyyn (WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Museoiden opastukset ryhmille tilauksesta


Yleisölle avointen opastusten ja työpajojen lisäksi museot tarjoavat tilauksesta ryhmille opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn asiakaspalvelu
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
ma-pe klo 9-16
050 5900 137
lelumuseo@hevosenkenka.fi

Suomen Kellomuseo
Pääopas Johanna Järviniemi
050 5359 767
johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi