to 05.10.2017 17.30 - 19.30

Täältä tullaan, elämä!

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4


Suomi 1980
Ohjaus: Tapio Suominen
Käsikirjoitus: Yrjö-Juhani Renvall
Kuvaus: Pekka Aine
Pääosissa: Kati Outinen, Esa Niemelä, Tony Holmström, Pertti V. Reponen, Amirouche Haleyi, Risto Piskunen, Jari Kähäri
1 h 58 min
K12

Kaupunkilaisnuorten arkielämän kuvaus Täältä tullaan, elämä! nousi valmistusvuonnaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Yleisösuosion lisäksi myös aikalaiskriitikot äänestivät dokumentaarisella otteella kuvatun elokuvan vuoden parhaaksi kotimaiseksi. Suurelta osin Kontulassa kuvatun elokuvan päähenkiöitä ovat tarkkailuluokkaa käyvät lähiönuoret, joilla jokaisella on risainen perhetausta. Pojat joutuvat alati kasvavaan alamäkeen sekoilemalla, koulusta pinnaamalla ja viinaa juomalla. Esa Niemelä tekee unohtumattoman roolin elokuvan keskushahmona, Jussina, ja tarkkisluokan ainoaa tyttöä, Lissua, näyttelee oivaltavasti nuori Kati Outinen ensimmäisessä elokuvaroolissaan.

Esityksessä vieraana näyttelijä Kati Outinen.

Oheisohjelmaa
KannuKinon aulassa ja Entressen kirjastossa (Siltakatu 11) esillä espoolaisnuorten videoita teemalla ”Minun Espoon keskukseni”.

Vapaa pääsy.

Elokuva on osa Suomen tarina elokuvan kertomana -sarjaa, joka kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Sarja tuo valkokankaalle itsenäisen Suomen tärkeitä ja kiinnostavia tapahtumia ja ilmiöitä kotimaisten elokuvahelmien kautta. Elokuvien lisäksi monipuolista oheisohjelmaa esitysten yhteydessä ja kirjastoissa. Katso tarkka ohjelma www.espoo.fi/suomentarina.

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
Vapaa pääsy.